29.07.2018

Rize’den 202 Hacı Adayı Dualarla Kutsal Topraklara Uğurlandı

İlimizden Diyanet İşleri Başkanlığının organizasyonu ile kutsal topraklara giden hacı adayları dualarla uğurlandı.

29.07.2018 Pazar günü Sahil Camii’nde düzenlenen uğurlama merasimine hacı adayları ve yakınları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

202 Hacı adayı okunan Kur’an-ı Kerim, tekbir ve dualarla kutsal topraklara yolcu edildi.

Organizasyonda, Kafile başkanı olarak İlimiz Murakıbı Yusuf Esmeroğlu, Din görevlisi Yusuf Çubuk, Cuma Bekmez, Süleyman Zorlu, Ahmet Delibaş, Fatih Çolak ve bayan irşat görevlisi olarak ta Aysel Ay  görevlendirildi.

İl Müftümüz İsmail Yalçın merasimde yaptığı konuşmada, kutsal yolculuğun herkese hayırlı olması temennisinde bulundu. Müftü Yalçın, "Orada karşılaştığınız zorlulara karşı sabır göstermelisiniz. Giydiğiniz ihramın değerini bilerek hal ve hareketlerinize dikkat etmelisiniz. En küçük günahlardan bile kendinizi uzak tutmaya çalışmalı, ziyaret yerlerinde kimseyi rahatsız etmemelisiniz” şeklinde tavsiyelerde bulunarak, yaptığı dua ile hacı adayları kutsal topraklara yolcu edildi.