27.04.2018

Rize’de Din İstismarı İle Mücadele Programları Düzenlendi

Diyanet İşleri Başkanlığınca dinî, millî ve manevî değerlerimizi istismar eden FETÖ, DEAŞ vb. örgütlere karşı Kur’an ve sünnete dayalı sahih dini bilgi ile toplumu aydınlatmak ve din istismarına karşı milletimizi bilinçlendirmek amacıyla ülke genelinde toplumun farklı kesimlerine yönelik olarak gerçekleştirilen programlar çerçevesinde ilimizde panel, seminer, televizyon programı ve vaaz programları gerçekleştirildi.

Müftülüğümüzce tertip edilen programlar çerçevesinde 26.04.2018 Perşembe günü Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde ilimiz genelinde görev yapan tüm din görevlilerimizin katılımıyla panel, aynı gün Müftü Yusuf Karali Dini Yüksek İhtisas Merkezi’nde kurum amirleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle toplantı gerçekleştirildi. 27.04.2018 Cuma günü ise Üniversite öğrencilerine yönelik panel, Çay Tv’de canlı yayın programı, Cuma namazında cami sohbeti ve halkımıza yönelik konferans düzenlendi.

Söz konusu programlar, Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Rifat Oral, Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Dr. Yunus Keleş ve İstanbul Ümraniye Müftülüğü Başvaizi İmran Elagöz Taşkın tarafından icra edildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Rifat Oral konuşmasında, “Toplumda din üst bir değer, insanları birleştiren üst kimliktir. Din deyince de İslam’ı anlıyoruz. Çünkü Yüce Allah Kur’an’da “Muhakkak ki Allah katında din İslam’dır” buyurmaktadır. Hz. Adem’den bugüne kadar gelen bütün Peygamberlerin dini İslam’dır. Allah son din İslam’ı son Peygamber Hz. Muhammed (as) ve ona gönderdiği kitap ile bizlere ulaştırmıştır. Dinimiz İslâm yeryüzünde yükselen bir değerdir. Dış güçler ve onların piyonları bunun önüne geçebilmek için, gafiller ve hainler diyebileceğimiz birtakım kişiler aracılığı ile dinin içini boşaltmak istiyorlar. Bu anlamda hem dünyada hem de ülkemizde birtakım olaylara şahit olduk. Fetö ve Deaş örgütleri son zamanlarda Müslümanların başına büyük problemler çıkartan iki örgüttür. Bir tanesi gizli, takiyye ile Müslümanların arasına sızarak onları alt üst etmeye çalışan bir örgüt, diğeri ise açıktan insanları tekfir etmek suretiyle dış güçler tarafından oluşturulan bir örgüttür. Bu örgütler tarafından cihat ve tebliğ gibi güzel kavramlarımızın içi boşaltılarak istismar edilmekte ve islam ile ilgili çok farklı illegal algılar oluşturulmaktadır. İşte bunun içindir ki din görevlileri olarak çok büyük sorumluluklar üstlenmeli, herkes, her grup gerçekten de Kur’an ve Sünnete uyuyor mu diye kendini sorgulamalıdır” dedi.

Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Dr. Yunus Keleş, din istismarının arkasına gizlenen Fetö terör örgütünün temel özellikleri, ortaya çıkış sebebi, yapılanması, inanç olarak örnek aldığı esaslar ve taktiklerinden söz ederek, sonuçta alınması gereken tedbirlere değindi.

İstanbul Ümraniye Müftülüğü Başvaizi İmran Elagöz Taşkın ise, Irak ve Suriye bölgelerinde ortaya çıkan ancak bizi de etkileyen dehşete dayalı bir din istismarcısı olan Deaş terör örgütünün ortaya çıkışı, iktisadi, siyasi, toplumsal ve kültürel nedenlerle örgüte katılımlar, selefi ruh çizgisi, Deaş’a göre Müslüman tanımı, tekfir mantığı, şirk iddiasıyla tarihi mirası yok etme, sözde hilafet devleti iddiası, cihad ve tebliğ kavramlarını kirletme gibi konular üzerinde durarak, şiddet temelli din istismarıyla mücadele yollarından söz etti.

Panel Video

Tv Programı