28.01.2020

Gençler ara tatili kampta hem eğlenerek hem de öğrenerek değerlendirdi

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Gençliğe Değer projesi kapsamında öğrencilerin tatil dönemlerini değerlendirmek, onların bilgi, ahlak, erdem, estetik, ruh güzelliği, adalet ve merhamet duygularıyla yetişmelerine katkı sunmak ve gençlik çalışmalarının devamlılığını sağlamak amacıyla, 27-31 Ocak 2020 tarihleri arasında Rize Müftülüğü tarafından Zavendikli Mustafa Hoca Kopuzlar Kur’an Kursu’nda erkek öğrencilere yönelik "Gençliğe Değer Ara Dönem Kamp Programı" düzenlendi.

Yarıyıl tatilini kampta geçiren öğrenciler, Gençlik Koordinatörleri eşliğinde manevi programların yanında sosyal ve sportif faaliyetler gerçekleştirerek hem eğlendiler hem de bilgi dağarcıklarını genişlettiler. Öte yandan Rize Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Liderleri de futbol, matrak, dart, halat çekme vb oyunlarla öğrencilere eşlik ettiler.

İl Müftü Vekili Naci Çakmakçı, kampların pek çok öğrenme hedefinin gerçekleşmesi ve nitelikli bir manevi danışmanlık ortamı oluşturulması açısından önemli bir yere sahip olduğunu, Rize Müftülüğü olarak gerçekleştirilen kampta fiziksel egzersizler yapıldığını, öğrencilere oyun ile macera deneyimlerine katılma imkânı verildiğini, insanlarla iyi ilişkiler kurabilme ve kendini geliştirme becerisi kazandırıldığını söyledi. Cemaatle namaz kılmanın, manevi sohbete katılmanın sosyal faaliyetlere engel olmadığını dile getiren Çakmakçı, aksine bir plan çerçevesinde hem ibadetlere hem de sosyal faaliyetlere vakit ayrıldığında kişinin hayatının daha da bereketlendiğini görmekteyiz, dedi. 27 Ocak tarihinde başlayan kamp programının 5 gün 4 gece olmak üzere 31 Ocak tarihinde sona erdiğini söyleyen Çakmakçı, 3 Gençlik Koordinatörünün görev yaptığı kamp programlarının tatillerde zaman zaman tekrarlanacağını ifade ederek bu güzelliklerden istifade edilmesi hususunda gençlere çağrıda bulundu.

Kampın son gününde Diyanet İşleri Başkanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Bilgin’in iştirakiyle öğrencilere katılım belgeleri verildi.

Genel Müdür Bilgin, “Başkanlığımızın önemli bir hizmet alanını oluşturan ve geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin milli ve manevi değerlerine bağlı, medeniyet perspektifine sahip bir şekilde yetişmelerine katkı sunmak ve gençlik çalışmalarına ivme kazandırmak maksadıyla ülke genelinde ‘Gençliğe Değer’ projesi kapsamında çeşitli program düzenleniyor. Bu bağlamda Rize’de düzenlenen Gençlik Kampı’nda tatillerini güzel bir ortamda geçiren genç öğrencilerimizi tebrik ediyor, emeği geçen Gençlik Koordinatörlerimize teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.