24.01.2020

Engelli Koordinatörlüğümüzden Okul Ziyareti

Rize İl Müftü Yardımcısı Tuğba Kişmir, ADRB Koordinatörü Şefahat Araboğlu, Engelli Koordinatörleri Bayram Tamam ve Müzeyyen Kopuz Rize Özel Eğitim Meslek Okulu’nu ziyaret ettiler.

Okulda verilen eğitim hakkında görevlilerimizi bilgilendiren Okul Müdürü Murat Ergün, kısıtlı imkânlara rağmen engelli gençlerle çok şeyler başardıklarını ifade etti. Okul Aile Birliği Başkanı Makbule Öksüz, Rize İl Müftülüğünün kendilerine göstermiş olduğu ilgi ve alakadan duydukları memnuniyeti dile getirerek, “Bizler kurumlara sesimizi duyurmak istiyoruz. Bu çocuklar öğretilebilir engelli sınıfına giriyorlar. Bizim okulumuzda El Sanatları, Giyim, Yiyecek İçecek, Motorlu Araçlar, Gıda, Bilişim Teknolojisi, Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri gibi atölyeler var. Amacımız bu çocukları toplumda bireysel desteksiz yaşayabilecek seviyeye ulaştırmak” dedi.

İl Müftü Yardımcısı Tuğba Kişmir, Engelli Koordinatörlüğü Birimi olarak engelliler adına yapılacak her türlü hizmette yer almaktan mutluluk duyacaklarını ifade etti.