16.01.2020

Türkiye Diyanet Vakfı Bayanlara Tanıtıldı

Türkiye Diyanet Vakfı Rize Şubesi tarafından bayanlara yönelik tanıtım programı gerçekleştirildi.

İsmail Kahraman Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen tanıtım programı, Portakallık Mahallesi Kız Kur'an Kursu Öğreticisi Emine Kılıç’ın Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Türkiye Diyanet Vakfı tanıtım filminin izlenmesinin ardından İl Müftü Yardımcısı Tuğba Kişmir, Türkiye Diyanet Vakfı'na nasıl gönüllü olunacağı hakkında açıklamalarda bulundu.

İl Müftü Vekili Naci Çakmakçı, Türkiye Diyanet Vakfı faaliyetlerinin yer aldığı geniş bir sunum yaptı. Konuşmasında Türkiye Diyanet Vakfı'nın Türkiye’nin yanı sıra 149 ülkede faaliyet yürüttüğünü belirterek, "Hayırsever vatandaşlarımızın bizlere olan emanetlerini o ülkelere götürüp, oralarda mazlumların, mağdurların yaralarını sarmış olduğumuz gibi aynı zaman da oralarda eğitim müesseselerinin açılmasına yardımcı oluyoruz" dedi.  Çakmakçı, Türkiye Diyanet Vakfı’nın eğitim, sosyal ve kültürel faaliyetleri, yurt dışı ve yurt içinde yapılan çalışmalar, kurban hizmetleri, ramazan faaliyetleri, yardım kampanyaları ve daha birçok hizmeti ile dünya Müslümanlarının yanında olmaya çalıştığını dile getirerek “bu çalışmaların en büyük destekçisi sizlersiniz” dedi.

Türkiye Diyanet Vakfı Rize Şubesinin çalışmalarından da söz eden Çakmakçı, “Hediyem Kur’an Olsun” kampanyasına Rize’den 39 bin Kur’an-ı Kerim’le 468 bin lira, “Halep’te İnsanlık Ölmesin” kampanyasına 424 bin lira, “Yemen’e Sessiz Kalma” yardım kampanyasına ise 453 bin lira ile katkıda bulunulduğunu belirtti.

Çakmakçı “Su Kuyusu” projesine Rize’den 700 bin TL yardım toplandığını belirterek rekor sayılabilecek bu miktar ile Afrika’nın kuzey batısında yer alan Moritanya’da 11 su kuyusu açıldığını ifade etti.

Vakfın Kurban faaliyetlerine de değinen Çakmakçı, 2019 yılı Vekâletle Kurban Kesim Kampanyasında 3 bin 166 Kurban hissesi bağışıyla Rize’nin yine hayır yarışında öncü olduğunu söyledi.