03.12.2019

Essen’de Düzenlenen Mevlid-i Nebi Programlarına Katıldık

T.C. Almanya Essen Başkonsolosluğu Din Hizmetleri Ataşeliği çalışma bölgesinde 28.11.2019-02.12.2019 tarihleri arasında düzenlenen Mevlid-i Nebi programlarına İl Müftümüz İsmail Yalçın ve Müftü Yardımcımız Naci Çakmakçı iştirak etti.

İl Müftümüz İsmail Yalçın ve Müftü Yardımcımız Naci Çakmakçı Dortmund DİTİB Merkez Büyük Camii  Yönetim Kurulu Başkanı Fehmi Şirin ve Cami görevlisi Cengiz Ateş'in davetlisi olarak gittikleri  Almanya Essen' de,  Dortmund DİTİB Merkez Büyük Camii'nin 50.kuruluş yıldönümü programına,  Dortmund Bölgesi DİTİB Cami (13) Başkanları, Din Görevlileri ve Cami cemaatinin  katıldığı Sabah namazı buluşması programına ve   Dortmund Eving DİTİB Selimiye  Camii'nde Gençlerle buluşma panel programına konuşmacı olarak katıldılar.

Cuma vaazlarını  Dortmund DİTİB  Merkez Büyük Camii ve Dortmund  Ewing 1 DİTİB  Selimiye Camii'nde gerçekleştiren hocalarımız ayrıca  Lünen DİTİB Selimiye Camii'nde,  Lünen Brambauer  DİTİB  Ulu Camii'nde, Dortmund Mengede DİTİB Mevlana Camii'nde ve  Essen Katernberg DİTİB Fatih Camii'nde namaz öncesi ve sonralarında cemaate sohbette bulundular.

Essen Din Hizmetleri Ataşesi Hakkı Gür ve Dortmund Merkez Büyük Cami Yönetim Kurulu Başkanı Fehmi Şirin,  hocalarımıza plaket takdiminde bulundu.