18.11.2019

Rize Müftülüğünden Cami İçi Etkinliklerine Davet

İslam tarihi ve medeniyetindeki yeri ve önemi göz önünde bulundurularak camilerin sevgi, bilgi ve birlik mekânı olduğu bilinmektedir.

Caminin merkezi konumunun her geçen gün biraz daha zayıfladığını müşahede ettiğimiz şu son zamanlarda Camiyi; dinî, toplumsal ve mimari yönü ile hayatın merkezine taşımak ve böylece camilerimizin tarihte yüklendiği misyonu tekrar canlandırmak, üzerimize düşen en büyü vazifelerden biridir.

Bu nedenle dinî ve sosyal fonksiyonlarıyla toplumun her kesimine hizmet sunacak bir cami modelinin geliştirilebilmesi, her geçen gün daha da ehemmiyet arz etmektedir.

Bu ehemmiyete binaen; Camilerde sunulan din hizmetlerinden toplumun tüm kesimlerinin istifade etmesini sağlamak, din hizmetlerinde etkinlik ve verimliliği arttırmak, camilere olan ilgiyi cazip hale getirmek, camilerin önemini daha etkin bir şekilde anlatmak ve bu vesile ile de insanları hayırlı ve güzel işlere yönlendirmek suretiyle dünya ve ahiret mutluluklarına katkıda bulunmak maksadıyla Rize Müftülüğü tarafından bir dizi program başlatıldı.

Başta dini ve toplumsal anlamda olmak üzere her yönüyle camiyi hayatımızın merkezine taşımaya ve düzenlediğimiz programlara katılım sağlayarak caminin manevi ikliminde buluşmaya tüm halkımızı davet ediyoruz.

P R O G R A M L A R I M I Z :

1-Sabah Namazı Buluşması

Yer: Çaykur Ziraat Camii

Zaman: Her Cuma Sabahı (Sabah Namazı Vakti)

İçerik: Kur’an-ı Kerim Tilaveti, Cemaatle Sabah Namazı, Tesbihat, Zikir, Sohbet, Dua

Not: Sabah Namazı Buluşmaları bağımsız olarak bütün camilerimizde de uygulanmaktadır.

2-Halkımızla Birlikte Hatim Okuma

Yer: Yeni Orta Cami

Zaman: Her Perşembe’yi Cuma’ya Bağlayan Gece Akşam Namazı ile Yatsı Namazı Arası

3-Gençlerle Buluşma