02.10.2019

Camiler Haftasında Tanıtım Etkinlikleri

1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanacak Camiler ve Din Görevlileri Haftası programları çerçevesinde Müftülüğümüz tarafından tanıtım etkinlikleri standı açıldı.

15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanında Müftülüğümüzün çalışmalarının sergilendiği sergi alanında açılış merasimi gerçekleştirildi.

Açılışta İl Müftümüz İsmail Yalçın, bu yıl Camiler ve Din Görevlileri Haftası temasının “Cami ve Hayat” olduğunu belirterek hafta boyunca etkinliklerin bu tema çerçevesinde düzenleneceğini ifade etti. Müftü Yalçın tanıtım etkinliklerinin düzenlendiği sergi alanında, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı yayınları kitap satış standı, Hac ve Umre, Aile ve Dini Rehberlik Bürosu, Gençlik Koordinatörlüğü, Kredi ve Yurtlar Kurumu Manevi Danışmanlık, Engelli Koordinatörlüğü, Hastanelerde Manevi Rehberlik ve Türkiye Diyanet Vakfı tanıtım stantları ile 4-6 Yaş Kur’an Kursları etkinlik sergisi ve Din görevlilerimizin el emeği sanat sergisinin bulunduğunu ifade ederek herkesi bu güzelliklerden istifade etmeye çağırdı.

Açılışa katılan Vali Yardımcısı Ahmet Dalkıran, hayatta olan tüm Din görevlilerinin Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nı tebrik ederek ölenlere Allah’tan rahmet diledi. Rize’deki manevi etkinliklerin zirvede olduğuna dikkat çeken Dalkıran, Rize Müftülüğüne ve Türkiye Diyanet Vakfı Rize Şubesi’ne çalışmalarından ötürü teşekkür etti.

Eski İl Müftü Yardımcımız Almanya Essen Din Hizmetleri Ataşesi Hakkı Gür’ün duasıyla sergi alanının açılışı gerçekleştirildi.

Protokol daha sonra sergi alanındaki stantları tek tek gezerek çalışmaları yakından inceledi.