01.10.2019

Rize’de Muhteşem Kur’an Ziyafeti

Müftülüğümüz tarafından “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” dolayısıyla Rize Yeni Şehir Spor Salonu’nda Kur’an ziyafeti programı düzenlendi.

Programda açılış konuşması gerçekleştiren İl Müftü Yardımcısı Naci Çakmakçı, “Camiler ve Din Görevlileri Haftası her yıl 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanmaktadır. Bizler de bu haftayı en iyi şekilde halkımızla birlikte kutlamak maksadıyla ülkemizin seçkin okuyucularını Kur’an ziyafeti sunmak üzere sizlerle buluşturduk. Bu anlamlı günde bizleri yalnız bırakmayan siz değerli halkımıza teşekkür ediyor, tüm din görevlilerimizin haftasını tebrik ediyorum” dedi.

Rize Valisi Kemal Çeber konuşmasında; Rize insanının milli ve manevi değerlerine son derece bağlı olduğunu ifade ederek, Rize’nin nüfusa oranla en çok hafız yetiştiren il olduğunu söyledi. Bu durumun gurur verici bir tablo olduğunu sözlerine ekleyen Çeber, tüm Din görevlilerinin Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nı tebrik etti.

Programda ülkemizin seçkin okuyucuları; Ankara Hacı Bayram-ı Veli Camii Baş İmam-Hatibi Ahmet Karalı, Ankara Kocatepe Camii Uzman İmam-Hatibi Yahya Çelik, İstanbul Mihrimah Sultan Camii Uzman İmam-Hatibi Mustafa Altın, Edirne Selimiye Camii İmam-Hatibi Alpcan Çelik, İstanbul Sultan Ahmet Camii Müezzin-Kayyımı Mehmet Hadi Duran, Ankara Beştepe Millet Camii Müezzin-Kayyımı Abdurrahman Ayaz, İstanbul Nuruosmaniye Camii Müezzin-Kayyımı Nizamettin Sevil, Ankara Melike Hatun Camii Müezzin-Kayyımı Ahmet Demir, İstanbul Büyük Çamlıca Camii Müezzin-Kayyımı Mustafa Alphayta ve İstanbul Çinili Camii Müezzin-Kayyımı Dursun Şahin tarafından eşsiz bir Kur’an ziyafeti sunuldu.

Okuyucuların 15 Temmuz görsel sunumu eşliğinde toplu olarak okudukları sela ise duygulu anların yaşanmasına vesile oldu.

Ayrıca Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Enbiya Yıldırım tarafından “Kur’an Bize Yeter Söylemi” konulu bir konferans verildi.

İl Müftümüz İsmail Yalçın’ın duasıyla program son buldu.

Programa Rize Valisi Kemal Çeber, Belediye Başkanı Rahmi Metin, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet İshak Demir, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, Müftü Yusuf Karali Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Seyit Badır, İlçe Müftüleri, Din görevlileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

VİDEO