14.08.2019

Rize, Kurbanını Paylaştı...

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı işbirliğinde 'Kurbanını Paylaş Kardeşinle Yakınlaş' sloganı ile gerçekleştirilen 2019 yılı Vekaletle Kurban Kesim Kampanyasında kardeşlerini unutmayan Rize, 3 bin 127 Kurban hissesi bağışıyla hayır yarışında öncü oldu.

Rize İl Müftü Vekili Naci Çakmakçı, Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı işbirliğinde gerçekleştirilen 2019 yılı Vekaletle Kurban Kesim Kampanyasında Rize’de yoğun bir katılım sağlandığını belirterek, bu yıl İlimizde geçen yılki kurban hisse bağış miktarı 442 hisse artarak yurtiçi ve yurt dışı toplamda 3 bin 127 Kurban hissesinin bağışlandığını söyledi. Çakmakçı, kampanyaya destek olan herkese, kampanyada özverili çalışan İlimiz Merkez ve İlçelerimizde Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde görev yapan tüm personele ve Türkiye Diyanet Vakfı Rize İl ve İlçe Şube Yönetim Kurulu Üyelerine teşekkürlerini iletti.

Çakmakçı yaptığı açıklamada, Sayın Valimiz Kemal Çeber'in de bağışta bulunarak destek verdiği kampanyaya, ilimizde kurum - kuruluş çalışanları, STK'lar ve halkımız bağışta bulundular. Yazılı ve görsel medyanın destekleri ile teşkilatımızın her kademesindeki personelimizin ve İlimiz geneli Vakıf Şubelerimizin Yönetim Kurulu Üyelerinin özverili çalışmaları neticesinde Rize'de farklı, renkli ve etkili bir kampanya gerçekleştirildi. Kampanya çerçevesinde bu yıl personel toplantıları, istişare buluşmaları, tv, radyo programları, ilimiz ve ilçelerimizde müftülükler dışında kurban bağış noktaları açılması, kurum-kuruluş, esnaf ve STK ziyaretleri gerçekleştirildi. Türkiye Diyanet Vakfı tarafından yurt içinde ve yurt dışında 149 ülkede kurbanların kesildiğine değinen Çakmakçı, dualarında Türkiye olan kardeşlerimize halkımızın emanetlerini ulaştırmak üzere Türkiye Diyanet Vakfı'mız Ülkemizden gönüllüleri 149 ülkeye gönderiyor, bizlerde İlimizden Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde öğrenim gören yabancı uyruklu beş kardeşimizi Senegal, Fildişi Sahili, Mali, Burkino Faso, Sierra Leona'ya ve İlimizden bir personeli de Burundi'ye Vakfı'mızın Kurban çalışmalarına gönüllü destek olmak, kurban eti dağıtımında bulunmak üzere yolcu ettik dedi.

Ayrıca Türkiye Diyanet Vakfı Rize Şubesi olarak ilimizdeki ihtiyaç sahiplerine dağıtmak üzere kurbanların kesim ve dağıtımının ilimizde gerçekleştirildiğini belirten Çakmakçı, Vekaletle Kurban Kesim Programında her hayvanın başında vekalet verenlerin isimleri tek tek okunarak kurbanlar usulüne uygun kesildi ve etler ihtiyaç sahibi insanlara ulaştırıldı, dedi.