06.11.2018

Görme Engelli Recep Ali Başlantı Umre İle Ödüllendirildi

Diyanet’in engelli vatandaşlara yönelik yaptığı çalışma ve hizmetler kapsamında; erişilebilir olması için cami ve mescitler engelli vatandaşlara göre yeniden dizayn ediliyor, dini yayınlar engelli vatandaşlara uygun olarak yeniden hazırlanıyor, engelli vatandaşların dini eğitimlerine yönelik sürekli yeni çalışmalar hazırlanıyor. Her ilde il müftülüğüne bağlı çalışan “İl Engelli Koordinatörü” bulunuyor ve engelli vatandaşlarımızın dini öğrenme ve yaşamalarında karşılaştıkları problemlere çözümler üretiyor. Ayrıca engelli vatandaşların Kur’an-ı kerim başta olmak üzere dini bilgilerini öğrenebilmeleri amacıyla her ilde en az bir engelli Kur’an kursu sınıfı açılıyor. Bu kurslarda Diyanet İşleri Başkanlığının eğitimlerine katılan sertifikalı öğreticiler engelli vatandaşlara yönelik eğitimler veriyor.

Engelli vatandaşlara yönelik hizmetlerine ivme kazandıran Diyanet İşleri Başkanlığı bu çalışmalarına bir yenisini daha ekledi.

Önceki yıllarda işitme engellilere yönelik düzenlenen umre ödüllü “Kur’an-ı Kerim” ve “Dini Bilgiler Yarışması” bu sene görme engelli vatandaşlara yönelik yapıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı uzun dönem, hafızlık, yatılı ve yaz Kur’an kurslarının önceki yıllarında eğitim görmüş veya hali hazırda bu kurslarda eğitime devam eden %61 ve üzeri görme engelli kursiyerlere yönelik umre ödüllü “Kur’an-ı Kerim” ve “Temel Dini Bilgiler Yarışması” düzenledi.

Her ilde olduğu gibi ilimizde de 06 Kasım 2018 tarihinde yarışma gerçekleştirildi. Recep Ali Başlantı isimli görme engelli kardeşimiz yapılan sınav sonucunda başarılı olarak kendisine refakat edebilecek bir yakınıyla birlikte Umre’ye gitmeye hak kazandı.