16.08.2017

Vekâlet Yoluyla Kurban Kesimi Bölge Toplantısı

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından 1993 yılından beri düzenlenen Vekâlet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu çerçevesinde, ülkemizde yaşayan vatandaşlarımızın kurban ibadetini yerine getirmelerine yardımcı olmak ve yaşamış oldukları bir takım problemlere çözümler üretmek amacıyla düzenlenen yurt içi bölge toplantıları kapsamında 2017 yılı Vekâlet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu Tanıtım Bölge Toplantısı; Rize, Trabzon, Artvin, Gümüşhane ve Giresun illerinde görev yapan il ve ilçe müftüleri ile vakıf temsilcilerinin katılımıyla Trabzon’da gerçekleştirildi.

15 Ağustos Salı günü Trabzon İl Müftülüğünün ev sahipliğinde Niyazi Şahinbaşoğlu Konferans salonunda gerçekleştirilen toplantı Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Programda açılış ve selamlama konuşmasını Trabzon İl Müftü Vekili Sıtkı Kaya yaptı. Toplantıya Başkanlık Merkezden katılan Atama 2 Dairesi Başkanı Dr. Muhammet Ali Asar ise Vekâletle Kurban kesimi ve kardeşlik ve yardımlaşma anlayışımız üzerine bir konuşma yaptı. Türkiye Diyanet Vakfınca hazırlanan vekâletle kurban kesimi tanıtım videolarının da gösterildiği vekâletle kurban kesimi bölge toplantısında son olarak Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdür Yardımcısı Abdurrahman Çetin, Vekâletle Kurban Kesimi Organizasyonu ile ilgili teknik bilgiler verdi.

Program, yapılan ikramın ardından sona erdi.