07.10.2019

Ekim Ayı Toplantısı Yapıldı

İlçe Müftülüğümüz tarafından her ay mutad olarak düzenlenen toplantılardan Ekim Ayı Toplantısı İlçemiz Merkez Sahil Camii Toplantı Salonunda Cami ve Kur'an Kurslarında görev yapan personelimizin katılımı ile gerçekleştirildi.

1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebeti ile bu gün düzenlenen  toplantıya İlçe Kaymakamı Ayhan TERZİ, Belediye Başkanı Ahmet BASA İlçe Müftüsü Şükür KÜÇÜK,Hemşin İlçe Müftüsü Ümmet DURMUŞ Ak Parti Pazar İlçe  Başkanı Adem YILDIZ,  Pazar Sivil Toplum Kuruluşları Başkanları, Din Görevlileri ve Kuran Kursu Öğreticileri katıldı. Toplantı, Merkez Hatuniye Camii İmam Hatibi İhsan KOÇ Hoca’nın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Açılış konuşmasını İlçe Müftüsü Şükür KÜÇÜK Yaptı. Müftü Şükür KÜÇÜK Konuşmasında Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolaysı ile gerçekleştirdiğimiz toplantımızın hayırlara vesile olmasını, bu minvalde camilerimizde görev yapan siz değerli Din Görevlisi kardeşlerimin haftasını kutluyorum dedi.

Toplantıya katılan İlçe Kaymakamı sayın Ayhan TERZİ,  Diyanet İşleri Başkanlığı mevzuatı çerçevesinde görev yapan kıymetli ve ulvi bir vazifede görev ve sorumluluk sahibi olarak siz değerli din görevlilerimizin Camiler ve Din Görevlileri Haftasını kutluyor  hayırlara vesile olması yüce Allah’tan diliyorum dedi.

Ardından Toplantıya Misafir olarak katılan Hemşin İlçe Müftüsü Ümmet DURMUŞ, Camiler ve Din Görevlileri Haftasının bu yılki  temasının Cami ve Hayat olduğunu, camileri hayatımızın merkezinde oluşturma gayretlerinde olan çok değerli Din Görevlisi kardeşlerimizin Camiler ve Din Görevlileri haftasını tebrik eder hayırlara vesile olmasını dilerim dedi.

Toplantının son bölümünde Diyanet-Sen Pazar İlçe Temsilcisi Merkez Sahil Camii İmam Hatibi Cemal TAŞÇI ‘ da söz aldı. TAŞÇI konuşmasında Diyanet-Sen Olarak zor koşullarda, uzak köylerde görev yapan din görevlilerimizin her türlü sıkıntılarını çözme gayreti içerisindeyiz, her koşulda  din görevlilerimizin sorunlarının takipçisi olduk ve olmaya devam edeceğiz dedi.

Toplantı dilek ve temennilerin dinlenmesiyle sona erdi.