09.05.2019

İlçe Müftüsü Şükür KÜÇÜ'ün Ramazan Bayramı Mesajı

Oruçla, teravih namazıyla, okuduğumuz, dinlediğimiz ve hayatımıza rehber edindiğimiz Kuran’la hemhal olarak geçirdiğimiz bir Ramazan ayını daha geride bırakmış olmanın hüznünü; sevgimizi, umutlarımızı, kardeşlik ve dostluğumuzu, mutluluğumuzu ve kederlerimizi paylaşma, bütün bir toplum olarak kaynaşma günü olan ramazan bayramına ulaşmanın huzur ve sevincini bir arada yaşıyoruz.

Bu ayda orucun derin manevi eğitimini, sahur ve iftarın bereketini, teravihin coşkusunu ve Kur’an tilavetinin kalbimizde huşu uyandırmasının sevincini derinden hissederek gönüllerimizi coşturup maneviyatımızı kuvvetlendirdik. Camilerimiz, cemaatle kılınan namazlarla ayrı bir canlılık kazandı. Ellerimiz her zamankinden daha çok iyiliğe açıldı. Fakirleri, kimsesizleri gözeterek, kimsesizlerin kimsesi olmaya çalıştık, düşkünlere yardım ederek yardımlaşmanın ve dayanışmanın, hayırda yarışmanın, yaraları sarmanın, insanların derdiyle dertlenmenin en güzel örneklerini sergiledik.

Bayram İslam kardeşliğinin, iman kardeşliğinin tezahürüdür, insanlığın kurtuluşu için akan bir rahmet pınarı, aynı din aynı inanç etrafında yürekleri bütünleştiren, kardeşliği pekiştiren, kırgınlıkları tamir eden, bizi millet olarak bir yapan ilahi armağandır.

Bu bayram annelerimizi, babalarımızı, aile büyüklerimizi, akraba ve komşularımızı bugünlerde ziyaret etmeli, çocukları sevindirmeliyiz. Hastalarımızı, Huzurevlerindeki yaşlı vatandaşlarımızı, öksüz, yetim ve engelli kardeşlerimizi ve onlara karşı sorumluluklarımızı hatırlamalıyız. Ahirete irtihal edenleri rahmetle, ziyaretle, dua ile yad edelim. Hayatın çilesini birlikte omuzladığımız eşlerimizi mutlu ve bahtiyar etmenin nezaket, zerafet ve rıfk ile yollarını arayalım, çocuklarımızı bayramın coşkusuyla tanıştıralım, yetimlerimizi sevindirelim. Hocalarımızı, öğretmenlerimizi hürmet ve muhabbetle ziyaret edelim, sıla- i rahim edelim, arkadaşlarımızla buluşalım.

Bu duygu ve düşüncelerle Pazarlı kardeşlerimin Ramazan Bayramını tebrik ediyor, bu bayramın bütün insanlığa barış ve huzur getirmesini Yüce Allah'tan niyaz ediyorum.

Şükür KÜÇÜK