06.08.2019

Anzer Yaylamızda Kur'an Ziyafeti

Rize Müftülüğü ve İkizdere Müftülüğü tarafından Anzer Yaylası’nda 'Yaylalarımızda Kur’an Ziyafeti' adıyla Kur'an Ziyafeti programı gerçekleştirildi...

Anzer Yaylası’nda düzenlenen Kur’an ziyafetine İkizdere Ballıköy Köyü ev sahipliği yaptı. Rize Müftülüğü ve İkizdere Müftülüğü tarafından düzenlenen programa, İkizdere Kaymakamı Tarık Buğra Seyhan, İl Müftü Vekili Naci Çakmakçı, İl Müftü Yardımcısı Abdullah Köseoğlu, Kalkandere Müftüsü İkizdere Müftü Vekili Serkan Yalçın, din görevlileri, yayla sakinleri ve çok sayıda kişi katıldı.

İkizdere İlçe Müftü Vekili Serkan Yalçın'ın selamlama ve hoşgeldin konuşmasının ardından İl Müftü Vekili Naci Çakmakçı, 4 yıldır yaylalarda Kur’an ziyafeti programları gerçekleştirdiklerini belirterek “Programımız oldukça fazla ilgi görüyor. Bundan sonrada yaylalarımızı bu programlarımızla şenlendirmeye devam edeceğiz. Kur’an’ı anlamalı, yaşamalı ve Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa'nın hayatını örnek alarak tatbik etmeliyiz” dedi.

İlçe Kaymakamı Tarık Buğra Seyhan ise; havasıyla, suyuyla, balıyla meşhur İkizdere gibi bir yerde görev yapmaktan çok memnun olduğunu ifade ederek programı tertip edenlere ve tüm katılımcılara teşekkür etti.

Din görevlileri tarafından okunan Kur’an-ı Kerim, ilahi ve kasideler, katılımcılar tarafından ilgiyle dinlendi. Ülkenin birliği, bütünlüğü, şehitler ve tüm geçmişler için İl Müftü Yardımcısı Abdullah Köseoğlu tarafından dua edildi.

Program sonunda katılımcılara ikramda bulunuldu.