26.05.2023

Hasan AYDIN

Hemşin İlçe Müftüsü

1980 yılında Yomra /Trabzon`da doğdu. 1997'de Maçka İmam Hatip Lisesinden mezun oldu. KTÜ Rize İlahiyat Fakültesinden mezun olduktan sonra 2018’de Karabük Üniversitesi  Sosyal  Bilimler Enstitüsünde “Kara Çelebi ve Tefsir Yönetimi” isimli teziyle yüksek lisans yaptı. 2004 yılında Vekil İmam-Hatip olarak Yomra Demirciler Yukarı Mahalle Cami’in de göreve başladı. Pazar/Rize Ortayol Köyü ve İzmit /Kocaeli Yenidoğan Köşem Cami’in de İmam-Hatiplik yaptı. 2012'de Müftü Yusuf Karaali Dini Yüksek İhtisas Merkezin'den mezun oldu. Altınözü/Hatay-Karatepe/Kocaeli ve Trabzon’da Vaiz olarak görev yaptı. 2021’de Uzman Vaiz oldu. 2022’de yapılan İlçe Müftülüğü yazılı ve sözlü sınavlarında başarılı oldu. Rize/Hemşin İlçe Müftüsü olarak görevine 05.05.2022 tarihinde başladı. Halen Gümüşhane Üniversitesinde “Mealü’l-Kur’an İlmi” konusu ile Doktora yapmaktadır. Evli ve iki çocuk babasıdır.