25.03.2019

***2000 GÖNÜLLÜ-200 LİRA***

-ADA CAMİİ VE DİYANET GENÇLİK MERKEZİ TEMEL ATMA YARDIM KAMPANYASI-

Eski Ada Camii binasının yıkılmasının ardından yaklaşık bir yıldır üzerinde çalıştığımız ve “eski binanın yıkılması”, “arazinin cins değişikliği”, “yeni mimari projenin yapılması”, “yeni statik projenin yapılması”, “proje revizasyonu”, “projenin resmi makamlarca onaylanması”, “yerel makamlardaki ruhsat vb. yetkilerin alınması”, “Diyanet İşleri Başkanlığından gerekli izinlerin alınması” ve son olarak ta “Türkiye Diyanet Vakfı Genel Merkezinden inşaat izin onayının alınması” işlem ve aşamalarının ardından yeni binanın temel hafriyat kazımı ve temel atma aşamasına gelinmiştir. Bu projenin, başta Diyanet İşleri Başkanlığımız ve Türkiye Diyanet Vakfı olmak üzere devletimizin çeşitli kurumlarından ve hayırsever vatandaşlarımızdan elde edilecek kaynaklarla hayata geçirilmesi planlanmaktadır.

Ancak

Ödenek talebinde bulunmak için temel atılması ve “su basmanı” diye tabir edilen noktaya gelinmesi resmi-mevzuat bakımından büyük önem arz etmektedir.

Bu çerçevede yaptığımız çalışma sonucunda temel atmak için gerekli olan malzemelerin hayırsever vatandaşlarımızın destekleriyle temin edilmesi zarureti ortaya çıkmıştır.

Temel atımı için gerekli olan temel malzemeler şunlardır:
a)-632 metreküp beton
b)-13 ton 18’lik demir
c)-24 ton 14’lik demir
d)-6 ton 16’lık demir
e)-Yeteri kadar kalıp malzemesi
f)-İşçilik

Söz konusu bu malzemeler ve işçilik bedelinin temini için yaklaşık 400.00.00 (dört yüz bin) TL’ye ihtiyaç bulunmaktadır.

Bu bedeli temin etmek için ilçe içi ve ilçe dışında büyük bir kampanya başlatmış bulunuyoruz. Kampanyamız “2000 Gönüllü-200 Lira” sloganıyla yürütülecek olup kişi başı iki yüz lira numune bağış üzerinden 2000 hayırsevere ulaşılması hedeflenmektedir. Böylece söz konusu bedelin temini planlanmaktadır.

Elbette ki bu kampanyaya tüm vatandaşlarımız gönüllerinden koptukları oranda destek olacaklardır. İsteyen bağışçılarımız da aynÎ olarak yardım edebileceklerdir. Kampanyanın adının bu şekilde belirlenmesi ise hedefe ulaşmak adına farkındalık oluşturmak amacıyladır.

Kampanyaya destek olmak isteyen vatandaşlarımız aşağıdaki ada camii bağış hesaplarına, müftülüğümüze ve mahalle-köy camii hocalarına müracaat ederek bağışta bulunabilirler.

Kadim bir kültür ve geleneğe sahip olan ilçemiz, böylesine kıymetli ve faziletli bir hayır işi için 2000 GÖNÜLLÜ çıkaracaktır.
Ahirette azığınız olacak yardımlarınızı bekler, kampanyamızın hayırla tamamlanmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ederim.

Ş. Şahin DÜGENCİLİ
Fındıklı Müftüsü

Kampanya hesap numaraları:

Türkiye Diyanet Vakfı Fındıklı Şubesi Hesabı Iban No: TR07 0001 0004 4300 0019 7554 23

Halkbank Fındıklı Şubesi Hesabı Iban No: TR64 0001 2001 3900 0016 1000 11

-Bu güncellemeyi her takipçimiz profilinde ve sayfasında paylaşarak duyulmasına destek olabilir.-

Katkılarınız için teşekkürler!