16.10.2019

Camiler ve Din Görevlileri Haftası

Çayeli İlçe Müftülüğü tarafından Milli Eğitim Bakanlığı Çayeli Hizmetici Eğitim Enstitüsü yemek salonunda Çayeli İlçesinde görev yapmakta olan ve emekli olan Din Görevlilerine yönelik kahvaltı programı düzenlenmiştir. Katılımın son derece yüksek olduğu programda Müftülüğümüzde görev yapmakta olan İmam-Hatip ve Müezzin Kayyımlar tarafından, Diyanet İşleri Başkanlığında görev yapan ve Rahmeti Rahmana  kavuşan tüm personelimiz için Hatmi Şerif okunmuştur.

Programın açılışında Ülkemiz Güvenlik Güçlerimizin yürütmekte olduğu "Barış Pınarı" harekatında görev yapan Kahraman Mehmetciğimizin Muzaffer olması için; Çarşıbaşı Camii Müezzini Engin AKKUŞ, Sahil Camii Müezzini Zekeriyya GÜNDOĞDU, Hacıbaşı Camii Müezzini Yunus ŞEKER tarafından Fetih Suresi okunmuş olup, Emekli Derepazarı Müftüsü Muhammet YILDIZ tarafından Dua yapılmışır.

Programın devamında Çayeli İlçe Müftüsü Mehmet UZUN tarafından İlçemizde Görev yapıp emekli olan Din Görevlilerine hizmetlerinden dolayı teşekkür edilip Plaket taktim edilmiştir.

Program Çayeli müftüsü Mehmet UZUN'un günün anlam ve önemini anlatan konuşmasıyla son bulmuştur.