26.08.2016

Tashih-i Huruf Kursu Kursiyer Seçimi Sınavı Duyurusu

Başkanlığımızca, özellikle Kur'an kursu ve cami hizmetlerini yürüten personelin bilgi ve becerilerini geliştirmek, Kur'an-ı Kerim tilavetinde görülen telaffuz hatalarını gidermek, Kur'an-ı Kerim'i güzel bir eda ile okumalarını sağlamak amacıyla, 6 ay süreli"Tashih-i Huruf Kursu" düzenlenmesi planlanmıştır.

Tashih-i Huruf Kursu sınavına müracaat etmek isteyenler; ilçe müftülüklerine 22.09.2016 tarihine kadar, İl Müftülüğüne ise 23.09.2016 tarihine kadar başvurmaları gerekmektedir.

Sınav 24.09.2016 Cumartesi günü saat 09:00’da il müftülüğünde yapılacaktır.

TASHİH-İ HURUF KURSUNA ALINACAK PERSONELDE ARANAN ŞARTLAR:

a) Kur'an kursu öğreticisi, imam-hatip, müezzin-kayyım unvanlarında kadrolu olarak fiilen çalışıyor olmak,

b) Adaylığı kalkmış olmak,

c) 07 Kasım 2016 tarihinden itibaren 6 ay süreyle askerlikle ilişkisi bulunmamak,

d) Musiki kabiliyeti olmak,

e) Kurs süresince yurt dışı, hac, umre vb. sebeplerle kursa ara verme durumunda olmamak.