13.04.2018

Görevlilerimize Ezanı Güzel Okuma Kursu Verildi

2018 yılı çalışma programı doğrultusunda cami görevlilerinin ezan, kamet ve salâ okuyuşlarını güzel ve usulüne uygun olarak daha iyi seviyeye yükseltebilmeleri amacıyla müftülüğümüzce açılan “Ezanı Güzel Okuma Kursu” tamamlandı.

Ezanı usulüne uygun okumak, hataları düzeltmek, hizmette verimlilik ve kalitenin yükseltilmesi amacıyla Müftülüğümüz bünyesinde görev yapan İmam-Hatip ve Müezzin Kayyımlardan 16 kişiye “Ezanı Güzel Okuma Hizmet içi Eğitim Kursu” verildi.

19 Mart-12 Nisan 2018 tarihleri arasında düzenlenen kurs, ezanı güzel okuma rehber öğreticisi Gündoğdu Merkez Camii İmam Hatibi Ahmet Kurt tarafından verildi.

Kursiyerler Saba, Uşşak, Rast, Segah, Hicaz makamlarında ezan, Hüseyni makamında ise salâ okumayı öğrendiler.

Kursun çok verimli geçtiğini ve kendileri için çok faydalı olduğunu belirten kursiyerler “bu hizmetten istifade etmemizi sağlayan İl Müftümüz İsmail Yalçın’a ne kadar teşekkür etsek azdır” ifadeleriyle duygularını dile getirdiler.