04.04.2018

Kur’an-ı Kerimi Yüzünden Güzel Okuma Yarışması Yapıldı

Kur’an kursu öğrencileri arası Kur’an-ı Kerim’i yüzünden güzel okuma merkez birinciliği seçimi için yarışma yapıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığınca, Kur’an kurslarına katılımı artırmak ve Kur’an-ı Kerim’i güzel okumayı teşvik etmek amacıyla Müftülüğümüze bağlı Kur’an kurslarında okuyan kadın-erkek öğrenciler arasında “Kur’an-ı Kerim’i Yüzünden Güzel Okuma” merkez birinciliği yarışması yapıldı.

03.04.2018 Salı günü tek kategoride gerçekleştirilen erkek öğrenciler yarışması Merkez Şeyh Camii’nde, 2 kategoride yapılan (18 yaş altı-18 yaş üstü) kız öğrenciler yarışması ise Eski Müftülük Sitesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Yarışmalarda dereceye girenler:

Erkekler

1. Mehmet Ali TUTAK (Karasu Köyü Kur’an Kursu )
  2. Harun KILIÇ (Pekmezli Köyü Kur’an Kursu)
  3. Muhammet Mehmet GELGEL (Kendirli Beldesi Erkek Kur’an Kursu )

Bayanlar 1. Kategori (18 yaş altı)

1. Hilal BAŞ (Kopuzlar 15 Temmuz Şehitler Kız Kur’an Kursu)
  2. Funda HOROZ (Sarıbaşlar Camii Kız Kur’an Kursu)
  3. Betül ARSLAN (Kendirli Beldesi Kız Kur’an Kursu )

Bayanlar 2. Kategori (18 yaş üstü)

1. Nafise CESUR (Portakallık Kız Kur’an Kursu)

Yarışmada birinci olanlar 17-18 Nisan 2018 tarihlerinde il birinciliği seçimi için yarışacaklar. Burada da birinci olanlar bölge birinciliği için 27 Nisan 2018 tarihinde yarışacaklar.