22.03.2018

Regaip Kandili Dualarla İdrak Edildi...

Regaip Kandili tüm yurtta olduğu gibi ilimizde de dualarla idrak edildi.

Ramazan ayının habercisi üç ayların ilk kandil gecesi olan mübarek Regaib Kandili tüm yurtta olduğu gibi ilimiz ve ilçelerinde de dualarla idrak edildi.

Kandil nedeniyle kadın, erkek, genç, yaşlı çok sayıda kişi, özel programlar düzenlenen bütün camilerimizde saf tuttu. Camilerde namaz kılıp, dua eden vatandaşlar, okunan Kur'an-ı Kerim ve ilahilerle kandilin manevi atmosferini yaşadı.

Müftülüğümüzce tertip edilen Regaib Kandili özel programı ise, ziraat mevkiinde 950 m2 arsa üzerinde yeni yapılan 1030 kişilik Çaykur Ziraat Camii’nde icra edildi. Çay Tv ekranlarından canlı olarak yayınlanan programda eller duaya, gözler semaya, gönüller de Rahman’a açıldı.

Müftü Yusuf Karali Dini Yüksek İhtisas Merkezi Aşere kursiyerleri ve cami görevlileri tarafından Kur'an-ı Kerim, mevlid-i şerif ve ilahiler okunarak, salat-ü selam getirildi.

İl Müftü Yardımcımız Naci Çakmakçı’nın yaptığı duaya cami cemaati gözyaşlarıyla amin dedi.