18.03.2018

103. Yılda Şehitler İçin Eller Semaya Kalktı

Çanakkale Zaferinin 103. yılında, Çanakkale ruhunu anlamak, anlatmak, canlı tutmak ve vatanımızın bekası için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi yad etmek maksadıyla müftülüğümüz tarafından anma programları tertip edildi.

18 Mart Pazar günü sabah namazında Sahil Camii'nde gerçekleştirilen “sabah namazı buluşması” programına; Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, İl Emniyet Müdürü Altuğ Verdi, İl Jandarma Komutanı Jand. Alb. Hakan Dedebağı, Şehit Aileleri Derneği Başkanı Kemal Aksu, daire amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Namaz öncesi Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, namazdan sonra okunan zikir, tespihat, tekbir, tehlil, salât-ü selâm, kaside ve ilahilerle devam etti.

İl Müftü Yardımcımız Naci Çakmakçı, günün önemi hakkındaki sohbetinde; bu vatanı bize kanlarıyla teslim eden minnet borçlu olduğumuz tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, aynı ruhla bugün Afrin’de şer güçlere karşı savaşan kahraman ordumuza muzafferiyetler diliyorum, dedi.

Müftü Yardımcımız Naci Çakmakçı’nın yaptığı dua ile sona eren program çıkışında ecdadımızın o yıllarda hangi şartlarda savaştığını hatırlatmak adına Rize Belediyesi tarafından Çanakkale’de savaşan askerimizin cephede içtiği buğday çorbasından vatandaşlara ikram edildi.

Aynı gün Şeyh Camii’nde akşam namazı sonrası tertip edilen programda ise mevlid-i şerif okunarak, daha önceden din görevlilerimizce okunan hatimlerin duası İl Müftümüz İsmail Yalçın tarafından yapıldı.