06.03.2018

Üsküdar’a Atanan Müftü Yardımcımız Ali Çakmak Onuruna Veda Yemeği

Rize İl Müftü Yardımcısı iken İstanbul Üsküdar İlçe Müftülüğüne atanan Ali Çakmak onuruna müftülüğümüz tarafından veda programı tertip edildi.

5 Mart 2018 Pazartesi günü Kültür Park’ta düzenlenen veda programına Vali Yardımcıları Abdullah Şen ve Dr. Emre Nebioğlu, İl Müftüsü İsmail Yalçın, İl Müftü Yardımcıları Hakkı Gür ve Naci Çakmakçı, Müftü Yusuf Karali Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Mehmet Bilgin, Çalışma ve İş Kurumu (İşkur) Rize İl Müdürü Hasan Kiraz, Rize İl Göç İdaresi Müdürü Enes Tüfekçi, Ak Parti Rize İl Başkan Yardımcısı Reşit Karavin, MÜSİAD Rize Şube Başkanı Recep Taylan, Çaykur Rizespor Yönetim Kurulu Üyesi Serkan Karavin, Hizmet İş Sendikası Rize Şube Başkanı Mehmet Alaca, İrşad Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Ahmet Ali Saruhan, ilçe müftüleri, daire amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, davetliler ve çok sayıda din görevlisi katıldı.

Yemekle başlayıp duayla devam eden programın açılışı Kur’an-ı Kerim tilavetiyle yapıldı. Kur’an tilavetinin ardından Müftü Ali Çakmak için hazırlanan sinevizyon gösterimi yapıldı ve konuşmalara geçildi.

Rize Vali Yardımcısı Abdullah Şen, “Ey Muhammed! De ki: Namazım, ibadetlerim, hayatım ve ölümüm, alemlerin Rabbi Allah içindir.” ifadesinin yer aldığı En'am Suresi’nin 162. Ayetini ve mealini okuyarak başladığı konuşmasında, Müslümanın her şartta her hareketinin, her tavrının, her canlı faaliyetinin hatta ölüm anının bile Allah için olması gerektiğini kaydetti.

Vali Yardımcısı Şen, Merkez nüfusu 118 bin nüfuslu bir ilin müftü yardımcılığı pozisyonundan 600 bin nüfuslu bir ilçenin birinci pozisyonunda din gönüllüsü olarak çalışmanın sıkıntıları olabileceğini kaydederek, “Buna rağmen Ali kardeşimizin kabiliyeti itibariyle, bir Karadeniz evladı olarak da pratik zekasıyla meselelerin ve sorunların üstesinden geleceğine canı gönülden inanıyorum. Allah gönlünü bahtını açık etsin, Allah muvaffak etsin.” dedi.

İl Müftüsü İsmail Yalçın ise uzun yıllar Balıkesir, Bolu, İzmir tarafında görev yaptıktan sonra bilmediği halde çok mutlu olduğu Rize’ye geldiğini ve Rize’de güzel insanlarla tanıştığını ifade ederek, “İstanbul’un maneviyat itibariyle en güzel birinci ilçesi Fatih, ikinci ile eşdeğer ilçesi ise Üsküdar’dır. Fatih denildiği zaman, Eyüp Sultan denildiği zaman Eyüp Sultan Peygamberimiz (S.A.V)’nin evinde misafir olduğu Eyyüp El Ensari, Fatih de Hadis’i Şerif’te ifade edilen, o ifadeyi hak etmiş olan bir güzel insan, Osmanlı komutanı. Ama şu da var. Tabi ki Fatih denizin üzerinden gitti öyle geçti, bu asrın lideri de denizin altından geçti.” diyerek birçok güzelliği bulunan Üsküdar’da yeni görevine başlayacak Müftü Ali Çakmak’a “Rabbim kendisini güzelliklerle orada İslam’a ve Kur’an’a, bu ümmete hizmet etmeyi nasip eylesin” duasında bulunarak Müftü Çakmak’a yeni görev yerinde başarılar diledi.

Din görevlileri adına bir konuşma yapan Kale Camii İmam Hatibi Kadir Kara da, Ali Çakmak’ın Rize’de başarılı çalışmalara imza attığını belirterek yeni görev yerinde başarılar diledi.

Müftü Ali Çakmak ise yaptığı konuşmada emekli din görevlisi babasının isteğiyle mesleği seçtiğini ve 20 yıldır bu kurumda çalıştığını belirterek bu mesleği seçtiğinden dolayı büyük bir mutluluk duyduğunu belirtti.

Müftü Çakmak, 6,5 yıl görev yaptığı Rize’de ekip olarak çalıştıklarını ve bu süre zarfında memleketine en güzel hizmeti Allah rızası için vermeye çalıştığını ifade ederek, yeni görev yerinde hemşerilerinin dualarını kendisinden eksik etmemesini istedi.

Müftü Çakmak, konuşmasını helallik isteyerek tamamlarken, kendisinin de hakkını helal ettiğini ve hemşerilerinin Üsküdar’da her daim açık bir kapısı olacağını ifade etti.