03.02.2018

Çayeli Bölge Yatılı Kur’an Kursu İstanbul’da Tanıtıldı

Türkiye Diyanet Vakfı Rize Şubesi tarafından Çayeli ilçemizde yapılan Bölge Yatılı Kur’an Kursu, İstanbul’daki hemşerilerimize tanıtıldı.

Çayeli ilçesi Büyükcaferpaşa Mahallesinde yapılan 1,792 m2   arsa üzerinde inşaat alanı 560 m2 olan ve 5 kat olacak şekilde planlanan, 23 Haziran 2017 Cuma günü dualarla temeli atılan ve hayırseverlerin desteği ile bugün itibari ile 5. katı tamamlanmak üzere olan Çayeli Bölge Yatılı Kur’an Kursu için İstanbul’daki hemşerilerimizle tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

İstanbul Ekmek Üreticileri Derneği ve İstanbul Ticaret Odası üyesi hemşerilerimizle Üsküdar’da bir araya gelen İl Müftü Yardımcılarımız Naci Çakmakçı ile Hakkı Gür, devam eden kurs inşaatı ile ilgili bir sunum gerçekleştirdiler. Kurs içerisinde yapılacak olan birimlerle ilgili bilgi veren Müftü Yardımcılarımız, bu bölgede yapılan bölge yatılı Kur’an kursunun önemine değindiler. İnşaatın başlangıcından bugüne kadar maddi ve manevi katkıda bulunanlara teşekkür eden Müftü yardımcılarımız, 150 öğrenciyi barındırabilecek kapasiteye sahip olan kursun yaklaşık maliyetinin 5 milyon 550 bin lira olduğunu ifade ederek destek istediler.

İstanbul Ekmek Üreticileri Derneği ve İstanbul Ticaret Odası üyesi hemşerilerimiz, İl Müftü Yardımcılarımızla bir arada bulunmanın mutluluğunu yaşarken, kurs inşaatı için destek sözü verdiler.

YARDIMLARINIZ İÇİN VAKIF KATILIM BANKASI RİZE ŞUBESİ IBAN NO :

TR45 0021 0000 0000 9338 2000 01