19.01.2018

177 Umreci Dualarla Kutsal Topraklara Uğurlandı

“Özel Rize 1. Tur” Programı Umrecileri Dualarla Kutsal Topraklara Uğurlandı

Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonu ile Umreye gidecek “Özel Rize 1. Tur” programı kapsamında Ardeşen ve Güneysu ilçelerimizin oluşturduğu 177 kişilik kafile, 18.01.2018 Perşembe günü kutsal topraklara uğurlandı.

Çoğunluğunu öğrencilerin oluşturduğu gruba, kafile başkanı olarak Güneysu Müftüsü Abdulkerim Çelik görevlendirildi.

50’si Kur’an kursu öğrencisi hafız, 55’i İmam Hatip öğrencisi, 72’si de normal vatandaş olmak üzere toplam 177 kişi Rize Valiliği önünde gerçekleştirilen uğurlama merasimi ile dualar işliğinde kutsal topraklara yolcu edildi.

İl Müftümüz İsmail Yalçın, gerçekleştirdiği sohbette Umre ibadeti hakkında kısa bilgi verirken öğrencilere de nasihatte bulundu. Müftü Yalçın genç yaşta Umre ibadeti nasip olan hafızları ve İmam Hatip öğrencilerini tebrik etti.

Program, Müftü Yalçın’ın duasıyla tamamlandı.

02.02.2018 Cumartesi günü dönüş yapacak olan kardeşlerimize hayırlı yolculuklar diler, makbul bir Umre ile sağlıklı bir şekilde yurda dönmelerini Cenab-ı Allah’tan niyaz ederiz.