27.12.2017

Okulumun Kardeş Camisi Proje Tanıtımı Yapıldı

Rize İl Müftülüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Rize İktisadi Sosyal Çalışmalar ve Eğitim Derneğinin katılımıyla imzalanan üçlü protokol kapsamında il genelinde uygulanmaya başlanan “Okulumun kardeş camisi proje tanıtım semineri” yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

İl genelinde 250 okul ve 121 cami ve bu camilerde görevli 164 din görevlisine proje tanıtımı yapıldı. Uygulanacak olan projenin yürütücüsü olan öğretmenlere, din görevlilerine ve ilgili davetlilere projeyle alakalı bilgi verildi.

Saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda İl Müftümüz İsmail Yalçın gerçekleştirdiği konuşmada; özellikle yabancı ülkelerin eğitim sisteminin onların kendi dini inanışını destekleyici nitelikte olduğuna dikkat çekerek, geç de olsa bu projeyle bir farkındalık oluşacağını ifade etti. İl Müftülüğü olarak projeye destek verdiklerini ve yapılan çalışmaların olumlu yönde olduğunu belirten Müftü Yalçın projede emeği geçenlere teşekkür etti.

İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Yılmaz ise RİSEDER tarafından kendilerine gelen destek talebini olumlu cevapladıklarını ve projenin destekçisi olacaklarını belirtti. Yılmaz, projenin il genelinde bütün okullarda uygulanacağını ve her okulda bir öğretmenimizin proje yürütücüsü olarak görevlendirildiğini söyledi. Projede emeği geçenlere teşekkür eden İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Yılmaz, projenin sonuna kadar destekçisi olacaklarını ve hem ilimizde hem de ülkemizde olumlu yansımaları olacağı temennisinde bulundu.

Protokol konuşmalarının ardından RİSEDER Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Akbulut tarafından katılımcılara “Okulumun kardeş camisi projesinin” tanıtımı yapıldı. Tanıtımda; “Eğitimde en büyük güç sevgidir” sloganı ön plana çıkarken, özellikle çocuklara yönelik dini eğitimde oyunun önemi vurgulandı. Camilerde çocuklara daha hoşgörülü yaklaşılmasını rica eden Akbulut, katılımcılardan da destek aldı.

Programın son bölümünde Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Yusuf Acuner projenin dini boyutunu, Eğitim Fakültesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Fatih Camadan ise projenin eğitim boyutuyla alakalı derlenen soruları cevaplayarak projeye desteklerini ifade ettiler.