29.11.2017

Mevlid Kandili Coşkuyla İdrak Edildi

Ümmeti olma bahtiyarlığına erdiğimiz sevgili Peygamberimiz Hazreti Muhammed'in (sav) dünyaya geldiği gün olarak kutlanan Mevlit Kandili, tüm yurtta olduğu gibi ilimiz camilerinde de coşkuyla idrak edildi.

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (sav) dünyaya gelişinin kutlandığı Mevlit Kandili dolayısıyla, müftülüğümüzce Rize Merkez Sahil Camii'nde Mevlid-i Kandili özel programı düzenlendi.

TGRT Haber ekranlarından naklen yayınlanan programda bir konuşma yapan İl Müftü Yardımcımız Hakkı Gür, "Hz. Muhammed'in (sav), herkes için mükemmel bir örnek olduğunun özellikle altının çizilmesinin ve bu gecenin çok iyi idrak edilmesi gerektiğini söyledi. Gür, “Efendimizi örnek almalıyız. Onun hayatı bizler için bir yaşam tarzı olması lazım. Peygamber Efendimiz de insandır ama bambaşka bir insandır. Mutlu aile reisi olmak isteyen, iyi bir bilim adamı olmak isteyen herkes ona baksın, onu örnek alsın" diye konuştu.

Programda Müftü Yusuf Karali Dini Yüksek İhtisas Merkezi kursiyerleri ve din görevlilerimizden oluşan bir grup, okudukları Kur’an-ı Kerim, mevlid, ilahi ve kasidelerle cemaate eşsiz bir gece yaşattılar.

Program, İl Müftü Yardımcımız Ali Çakmak’ın duasıyla son buldu.