21.10.2017

Diyanet İşleri Başkanımız Güneysu’da İcazet Merasimine Katıldı

Güneysu Merkez Erkek ve Fetih Kız Kur’an Kurslarında hafızlığını tamamlayan 18 erkek, 15 kız öğrenci için hafızlık icazet merasimi düzenlendi.

Güneysu Kapalı Spor Salonu'nda Güneysu Müftülüğü ve Güneysu İlim Öğrenenlere Yardım Vakfı tarafından düzenlenip gerçekleştirilen merasime Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın yanı sıra Rize Valisi Erdoğan Bektaş, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Hayati Yazıcı, Rize Milletvekili Hasan Karal, İstanbul Milletvekili Haydar Ali Yıldız, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Başkanı Ahmet Minder ve davetliler katıldı.

Güneysu İlçe Müftüsü Abdulkerim Çelik’in açılış konuşması ve İl Müftümüz İsmail Yalçın’ın selamlama ve teşekkür konuşmasının ardından Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafız Osman Şahin, Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Üyesi Fatih Okumuş, İstanbul Eyüp Sultan Camii İmam Hatibi Erhan Mete, Ardahan Merkez Kur’an Kursu Öğreticisi Eyüp Erdim ve Erzurum Palandöken Solakzade Camii İmam Hatibi Ali Turhan, Kur’an ziyafetiyle davetlileri coşturdu.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş Hafızlık İcazet Merasiminde yaptığı konuşmada, hafızlığın önemine değindi. Başkan Erbaş, “Hafızlık Allah’ın yeryüzünde bir insana verebileceği en büyük nimettir, şereftir. Payedir. Çünkü hafızlık, adeta canlı bir Mushaf haline gelmektir. Kur’an-ı Kerim’in tamamını aklına, kalbine nakşetmektir. Meleklerle dost olmaktır” ifadelerini kullandı.

Hafızlığını tamamlayan öğrencilere tavsiyelerde bulunan Başkan Erbaş konuşmasını şöyle sürdürdü;

“Kur’an’ı Kerim’in ahlakıyla ve ahkâmıyla hayatınızı güzelleştireceksiniz…”

Ezberlediğiniz, kalbinize nakşettiğiniz Kur’an-ı Kerim’in hayat veren mesajlarını anlamaya çalışacaksınız. Manasına, tefsirine, bütün inceliklerine vakıf olacaksınız. O’nun üstün hakikatlerini öğrendikçe, onun ahlakıyla ve ahkâmıyla hayatınızı güzelleştireceksiniz. Kur’an’ı yaşayarak topluma örnek olacaksınız. Hafızlık bir kitabı öylesine ezberlemek değildir. Kur’an-ı Kerim-i akla ve kalbe yerleştirmek, hayata ve ahlaka kılavuz yapmak, anlayarak aydınlattığı yoldan yürümektir. Hıfzınızı asla unutmayacaksınız. Sahip olduğunuz bu hazineyi kaybetmeyeceksiniz. Hafızlık büyük bir nimettir. Her nimetin şükrü kendi cinsinden eda edilir. Hafızlığın şükrü, onu unutmamak, yaşamak ve hayatı onunla güzelleştirmektir.

“Dünyamızın sorunlarını çözmek için Kur’an’ın mesajlarını gündeme almak zorundayız…”

Tarihten günümüze kadar mü’minler Kerim Kitabımızı anlama ve hayat rehberi edinme gayretiyle bütün insanlık adına nice güzel hizmetler yapmışlardır.

Bugün de devasa sorunlarla boğuşan dünyamızın hangi meselesini çözmek istersek, mutlaka Kur’an’ın mesajlarını gündeme almak zorundayız. Çünkü Kur’an bir hidayet rehberidir ve en doğru yola iletir.

“Her mü’min yüreğinde Kur’an’ı Kerim’i öğrenmenin ve okumanın gayretini taşımalıdır…”

Herkes Kur’an-ı Kerim’den ona hizmet ettiği, ondan bir şeyler öğrendiği kadar istifade eder. Allah katında değerimiz Kur’an’a yaklaştığımız kadar artacak ya da ondan uzaklaştığımız oranda eksilecektir. Biz Kur’an-ı Kerim’e kalbimizi, aklımızı ne kadar açarsak O, bizlere bereketini, hakikatini, şefaatini o kadar açacaktır. Eğer biz kitabımıza karşı sorumluluklarımızı hakkıyla ifa edersek; O da bize dünyada izzet, itibar ve kudret kazandıracak, ahirette bizi bahtiyar olanlardan kılacaktır.

O’nu en güzel şekilde okumayı öğrenmeli ve her daim okumalıyız. Her mü’min kitabını öğrenmenin ve okumanın gayretini taşımalıdır yüreğinde. Hamdolsun ülkemizde Kur’an-ı Kerim’i okuma azmi ve heyecanı gün geçtikçe artmaktadır.

“Kur’an bir hayat kitabıdır, yaşanmak için gelmiştir…”

Kur’an bir hayat kitabıdır, yaşanmak için gelmiştir. Onunla hayatımızı, davranışlarımızı, düşüncelerimizi güzelleştirmeliyiz. Bugünün, bunalımlar yaşayan, türlü sorunlarla kuşatılmış dünyasına Kur’an’ın çağlar üstü mesajını, merhamet, adalet, ahlak yüklü, hayat veren ilkelerini taşımak, bizim için bir en önemli sorumluluktur.

İcazet Merasimini yöneten Reis’ül-Kurra Vekili Mustafa Demirkan’ın duasıyla tamamlanan programda hafızlara belgeleri takdim edildi.