18.08.2017

Yaz Kur’an Kursları Sona Erdi

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından çocuklara yönelik Kur’an öğretimi, Hz. Peygamberin hayatı, ahlak ve inanç esasları gibi derslerin verildiği iki aylık eğitim dönemini kapsayan yaz Kur’an kursları sona erdi.

‘Kur’an Ayında Kur’an ile Buluşalım’ temasıyla 12 Haziran’da eğitim dönemine başlayan yaz Kur’an kursları 18 Ağustos itibari ile sona erdi.

Yaz Kur’an kurslarına katılan binlerce öğrenci, kursu dolu dolu geçirmenin sevincini belge ve hediye alarak tamamladılar.

İl Müftümüz İsmail Yalçın, Yaz Kur'an kurslarıyla ilgili yaptığı açıklamada; 12 Haziran'da başlayan Yaz Kur'an kurslarının 18 Ağustos'ta sona erdiğini belirterek, ilimiz genelinde bu kurslara katılan yaklaşık 18 bin 539 öğrenciye 974 öğretici tarafından eğitim verildiğini ifade etti.

Müftü Yalçın, yaz Kur’an kurslarında öğrencilere Kur'an-ı Kerim ve dini bilgilerin yanında çeşitli etkinliklere katılma fırsatının verildiğini, tatil havasında geçen kurslara öğrencilerin sıkılmadan katılımlarının sağlandığını ve bu sayede arkadaşlıklarının ve dostluklarının pekiştirildiğini dile getirdi.

İl Müftümüz İsmail Yalçın, yaz Kur’an kurslarında öğrencilere Kur’an-ı Kerim ve dini bilgiler öğretmek için fedakârca emek veren din görevlilerine ve çocukların din eğitimlerini en verimli bir şekilde almaları hususunda çaba gösteren anne-babalara teşekkür ederek, öğrenilen bilgilerin unutulmaması konusunda öğrenci ve velilere uyarıda bulundu.