09.08.2017

Rize’de "Cami Çocuk Buluşması" Etkinliği

Rize’de yaz Kur’an kurslarında eğitim gören öğrenciler için "Cami Çocuk Buluşması" etkinliği gerçekleştirildi.

İslam medeniyetinin şekillenmesinde temel yapı taşlarından birisi olan camiler, öteden beri dini, sosyal ve kültürel hayatın merkezinde yer almış, asırlar boyunca ibadet, ilim, kültür ve kardeşlik mekânları olarak hayati fonksiyonlar icra etmiştir. Geçmişte olduğu gibi bugün de camilerin hayatın merkezinde yer alan işlevselliğine yeniden kavuşturulmasına yönelik çalışmalar yürütülmektedir.

Bu vesile ile tüm illerde olduğu gibi ilimizde de “Cami Çocuk Buluşması” etkinliği tertip edildi.

Müftülüğümüze bağlı cami ve Kur’an kursların organizasyonu ile düzenlenen "Cami Çocuk Buluşması" programında öğrenciler, yaz boyunca gördükleri eğitimler, yaptıkları etkinliklerden elde ettikleri bilgi ve becerileri sergileme imkânı buldu.

09.08.2017 Çarşamba günü Eski İlahiyat Fakültesi Camii’nde gerçekleştirilen "Cami-Çocuk Buluşması" programına katılan İl Müftümüz İsmail Yalçın öğrencilere nasihatte bulundu.

İl Müftümüz İsmail Yalçın, çocuklarını camilere ve Kur'an kurslarına göndermek suretiyle Kur'an-ı Kerim öğrenmelerine vesile olan anne-babalara ve özveriyle görev yapan din görevlilerine teşekkür ederek yaz boyunca kurslara devam eden öğrencileri tebrik etti.

Öğrencilerin Kur’an-ı Kerim, ilahi, dua ve hutbe okuma gösterileri ile devam eden programın sonunda, kurslara katılan öğrencilere çikolata ve balon hediye edildi.