22.07.2017

Ayder Yaylasında Kur’an Ziyafeti

Geçtiğimiz yıl Rize Müftülüğü tarafından başlatılan “Yaylalarımızda Kur’an Ziyafeti” programları bu yıl da devam ediyor.

Şehir yaşantısından uzaklaşıp stres atmak, temiz havayı teneffüs etmek, arıcılık-hayvancılık vb. işlerle uğraşmak, rengârenk çiçeklerle bezenmiş doğanın eşsiz güzelliğini seyretmek için yaylalara çekilen vatandaşlarımızın istifade etmesi ve kaybolmaya yüz tutmuş; birlik-beraberlik-tanışma-kaynaşma-dayanışma müessesini yeniden canlandırmak amacıyla müftülüğümüz tarafından tertip edilen “Yaylalarımızda Kur’an Ziyafeti” programları, 2. yılında ilk olarak 22 Temmuz 2017 Cumartesi günü Çamlıhemşin’in Ayder yaylasında icra edildi.

Programa İl Müftü Vekilimiz Hakkı Gür, Müftü Yusuf Karali Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdür Vekili Seyit Badır, Çamlıhemşin Müftüsü Yunus Erdoğan, Hemşin Müftüsü Abdullah Köseoğlu, Fındıklı Müftüsü Şükrü Şahin Dügencili, din görevlileri, yöre halkı ve Arap turistler katıldı.

Çamlıhemşin Müftüsü Yunus Erdoğan, gerçekleştirdiği açılış konuşmasında programın içeriği hakkında bilgi vererek tüm katılımcılara teşekkür etti.

İl Müftü Vekilimiz hakkı Gür ise programın anlam ve önemi hakkındaki konuşmasında, yaylalarda gerçekleştirilen Kur’an ziyafeti programlarını geleneksel hale getirmeye çalıştıklarını ifade ederek söz konusu programlarla şehitlerimizi ve tüm geçmişlerimizi de anmaktayız, dedi.

Programda Müftü Yusuf Karali Dini Yüksek İhtisas Merkezi Aşere kursiyerleri, okudukları Kur’an-ı Kerim, ilahi ve kasidelerle eşsiz bir ziyafet yaşattılar.

Müftü Yusuf Karali Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdür Vekili Seyit Badır’ın duasıyla son bulan programda vatandaşlara İlçe Müftülüğü tarafından yemek ikramında bulunuldu.

2017 YILINDA YAYLALARDA GERÇEKLEŞTİRİLECEK DİĞER

KUR’AN ZİYAFETİ PROGRAMLARI: