11.05.2017

Hacı Adaylarına Seminer Verildi

2017 yılında hacca gidecek hacı adaylarına yönelik müftülüğümüz tarafından bilgilendirme semineri düzenlendi.

08-10 Mayıs tarihleri arasında Eski Müftülük Sitesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen seminerde İl Müftümüz İsmail Yalçın; ibadet bilinci ve hac ibadeti, Müftü Yardımcılarımızdan Ali Çakmak yolculuğa çıkmadan önce maddi ve manevi hazırlık, Müftü Yardımcılarımızdan Hakkı Gür; hac ibadetinin gereği olarak bir arada yaşama bilinci, Müftü Yardımcılarımızdan Naci Çakmakçı; ana hatlarıyla hac ve umre menasiki hakkında bilgi verirken İl Vaizlerimizden Mustafa Çakır, İsmail Çepni ve Yakup Turhan; mescid-i nebevi, sağlık ve hac sembolleri konularında hacı adaylarını bilgilendirdiler.

İhrama girme ve Kâbe maketi üzerine uygulamalı anlatımın da yapıldığı seminerlerde, İl Vaizi Zeynep Selim; kadınlara özgü durumlar konusunda kadın hacı adaylarını bilgilendirdi.

Görevlilerimizden irşat görevlisi ve din görevlisi olarak hacca gidecek olanlar da seminerde hazır bulundular.

Hacı adayları, seminerden oldukça faydalandıklarını dile getirerek memnuniyetlerini ifade ettiler.