10.05.2017

Berat Kandili Mesajı

Cenab-ı Hakk’ın lütuf ve inayetiyle 10 Mayıs 2017 Çarşamba’yı Perşembe’ye bağlayan gece yeni bir Berat Kandilini daha idrak etmenin sevinç, huzur ve mutluluğunu yaşayacağız.

Her yıl gelişiyle pek çok güzelliğin yaşandığı rahmet, mağfiret ve arınma mevsimi Ramazan-ı Şerife yaklaştığımızın habercisi, kurtuluş, af ve arınma gecesi olan Berat Kandili, bizlere manevi bir nefes aldırma, kendimize dönme, tefekkür etme, kendimizi sorgulama, kalp gözümüzü açma ve gönül dünyamızı temizleme fırsatı sunar.

Hiç şüphesiz ki Beratın en derin anlamı af ve bağışlanmadır. Sevgili Peygamberimiz (sav) bu gecede Allah’a çokça ibadet edilmesini, gündüzünde ise oruç tutulmasını tavsiye etmiş ve bu gece güneş batınca Allah Teâlâ’nın dünyaya rahmetiyle tecellî ederek fecre kadar: “Bağışlanmak dileyen yok mu, onu bağışlayayım! Rızık isteyen yok mu, ona rızık vereyim! Belâya dûçar olan yok mu, ona afiyet vereyim!..” buyurduğunu bizlere müjdelemiştir.

Bu rahmet ve mağfiret gecesini en güzel şekilde değerlendirmeli, günahlarımız, hatalarımız, yanlışlarımız için gözyaşı dökerek Rabbimizin rahmetini istemeliyiz. Kim bilir belki bir daha Berat kutlayamayabiliriz. Öyleyse gelin bu gece beratımızı alıp Rahmet ayı Ramazana bu beratla girelim. Sevgili Peygamberimizin (sav) duasıyla ellerimizi açıp, iki damla gözyaşı akıtıp hep beraber Yüce Yaratıcının Rahmet ummanına açılalım: “Ya Rabbi! Azabından affına sığınıyor, gazabından rızana iltica ediyoruz. Senden yine sana sığınıyoruz. Hiç bir senayı, senin nefsine olan senaya denk saymıyoruz.” diyerek bu gecede Rabbimizden kurtuluş fermanımızı talep edelim.

Bu vesile ile Berat kandilinizi tebrik ediyor, yapacağımız ibadet ve duaların bizleri ümmet olma yolunda istikamet sahibi yapmasını temenni ediyor, bu gecenin ülkemizin, birlik ve beraberliğine, insanlığın hidayet ve huzuruna, bütün müminlerin tövbe ve dualarının kabulü ile arınma ve affına vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.

İsmail YALÇIN
İl Müftüsü

NOT: Berat kandilinde müftülüğümüz tarafından Sahil Camii’nde düzenlenecek olan Mevlid-i şerif programına tüm halkımız davetlidir.