08.05.2017

Sahil Camii K.Kursu 4-6 Yaş Grubu Minik Öğrencilerinden Yıl Sonu Programı

Diyanet İşleri Başkanlığı “Okul Öncesi Din Eğitimi Projesi” kapsamında Türkiye genelinde ilk açılan Kur’an Kurslardan biri olan Rize Merkez Sahil Camii 4-6 Yaş Grubu Kur’an Kursu 4.eğitim yılını güzel bir yılsonu programı ile tamamladı.

08.05.201 Pazar günü Rize Gençlik Merkezi’nde yapılan yılsonu programına İl Müftümüz İsmail Yalçın, Müftü Yardımcılarımız Naci Çakmakçı ve Hakkı Gür, Güneysu İlçe Müftüsü Abdulkerim Çelik, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğrenci velileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kurs yöneticisi Duygu Kaçaranoğlu’nun açılış konuşması ile başlayan program, İl Müftümüz İsmail Yalçın’ın selamlama konuşmasıyla devam etti.

“Her çocuk İslam fıtratı üzerine doğar” hadisiyle sözlerine başlayan İl Müftümüz İsmail Yalçın, “İslam fıtratı üzerine doğan çocuklarımıza İslam’ın yaşam tarzını öğretmeği Peygamberimiz bizlere öğütlemiştir. Onun için çocuklara verilen isimden tutun, onların eğitimi ve hayırlı bir yuva kurmalarına kadar her alandan sorumlu olduğumuzu hiç hatırımızdan çıkarmamalıyız. Günümüzde evlat ve ebeveyni birbirinden koparmaya çalışan düşünce, insanları İslâm’dan uzaklaştırmak için amipler gibi yaşayan asalak hayvan gibi yetiştirme gayretindeler. Bu tuzağa düşmemek için Kur’an ve Sünnetin bizlere öğütlediği gibi yavrularımızı yetiştirmeliyiz” dedi. Müftü Yalçın, 4-6 yaş grubu kursların önemine değinerek programı tertip edenlere teşekkür etti.

Yıl boyunca öğrendikleri Kur’an, hadis, dua, ilahi, salavat ve şiirleri büyük bir maharetle sergileyen minik öğrenciler, oynadıkları skeç ve dramalarla davetlilerin beğenisini topladılar.

Çocuklar, sahnede sergiledikleri üstün performansla davetlileri kimi zaman güldürdü, kimi zaman duygulandırdı. Seyircilerin takdirini toplayan minikler, hep birlikte söyledikleri birlik ilahisiyle programı sonlandırdılar.