22.04.2017

Kutlu Doğum Aşı İkramıyla Haftanın Kapanışı Gerçekleştirildi

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında müftülüğümüz organizesi ile Rize Belediyesi tarafından halkımıza Kutlu Doğum Aşı ikram edildi.

Peygamber Efendimizi anma, anlama ve anlatma adına Müftülüğümüz tarafından ilimizde düzenlenen Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde, Rize Belediyesi’nin katkılarıyla Valilik tören alanındaki Kutlu Doğum çadırında gerçekleştirilen Kutlu Doğum Aşı ikramına; Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Vali Yardımcısı Abdullah Şen, İl Müftümüz İsmail Yalçın, Müftü Yusuf Karali Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Mehmet Bilgin, Müftü Yardımcılarımız ve vatandaşlar katıldı.

Yüzlerce kişinin katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikte vatandaşlara dağıtılmak üzere hazırlanan Kutlu Doğum Aşı, protokol tarafından çadırda bulunanlara ikram edildi.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde okuyan yabancı uyruklu öğrenciler de katıldı.

Hafta münasebetiyle verilen ikramda bir konuşma yapan Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap “Kutlu Doğum Haftası her ilde olduğu gibi Rize’mizde de çeşitli etkinliklere coşkulu bir şekilde kutlandı. Müftülüğümüzün öncülüğünde yapılan etkinliklerin bir kenarından tutmak şükür bize de nasip oldu” dedi.

İl Müftümüz İsmail Yalçın, Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinin bir parçası olan Kutlu Doğum Aşı’nın hazırlanmasında emeği geçen Rize Belediyesine teşekkür ederek, yaptığı dua ile haftanın kapanışını gerçekleştirdi.