21.04.2017

Necmettin Nursaçan’dan “Hz. Peygamber ve Güven Toplumu” Konulu Konferans

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde müftülüğümüzce “Hz. Peygamber ve Güven Toplumu” konulu bir konferans düzenlendi.

Emekli Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan tarafından 20.04.2017 Perşembe günü İsmail Kahraman Kültür Merkezi’nde konferans verildi.

Konferansa Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Vali Yardımcıları, İl Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy,  İl Müftüsü İsmail Yalçın, Müftü Yusuf Karali Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Mehmet Bilgin, İlçe Müftüleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, din görevlileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Program Güzelköy Köyü Kur’an Kursu Öğreticisi Yakup Taşgit’in Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

İl Müftümüz İsmail Yalçın gerçekleştirdiği açılış konuşmasında, hafta boyunca tertip edilen programlardan söz ederek, peygamberimizin gelişiyle cahiliye devri adetlerinin sona erdiğini belirtti ve O’nun güvenilir özelliğiyle çözüm üreten bir kişiliğe sahip olduğunu ifade etti.

Programa katılan davetlilere verilen güllerin salat-i ümmiye eşliğinde havaya kaldırılması ise salona farklı bir renk kattı.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan sinevizyon gösteriminin ardından Emekli Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan “Hz. Peygamber ve Güven Toplumu” konulu konferansını sundu.

Nursaçan konferansında; Peygamber Efendimiz (sav)’in ay yılına göre Rebiülevvel ayının 12. günü dünyaya geldiğini ve o gecenin Mevlid Kandili adıyla idrak edildiğini, 1989 yılından beri de ülkemizde ve ülkemiz dışında güneş yılına göre Kutlu Doğum Haftası adıyla çeşitli etkinliklerle kutlandığını ifade etti. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın bu yıl Kutlu Doğum temasını “Güven Toplumu” olarak belirlemesinin isabetli bir karar olduğunu ifade eden Nursaçan, Peygamberimizin gelişiyle asrı cehaletin asrı saadete dönüştüğünü sözlerine ekledi.  Akif’in Safahatından örnekler vererek milli manevi duyguların peygamber sevgisiyle ilişkisinden söz eden Nursaçan, ailenin de önemine değinerek, ailenin temelini “sevgi, saygı, sabır ve sadakat” mefhumlarının oluşturduğunu ifade etti.  Peygamber Efendimiz (sav)’in güvenilirliğinden söz eden Nursaçan, güvenli bir toplum için O’nun hayatını kendimize örnek ve rehber edinmeliyiz sözleriyle davetlilere duygu dolu eşsiz bir gece yaşattı. Nursaçan, “Hz. Peygamber ve Güven Toplumu” konulu konferansını kendine has tarzıyla menkıbelerle süsleyerek sundu ve yaptığı dua ile programı sonlandırdı.

Program sonunda Emekli Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan’a Rize Valisi Erdoğan Bektaş ve İl Müftümüz İsmail Yalçın tarafından plaket takdiminde bulunuldu.

Video: