05.04.2017

Türkiye Diyanet Vakfı Rize Şubesi İstişare Toplantısı Yapıldı

Türkiye Diyanet Vakfı Rize Şubesi hizmetleri çerçevesinde istişare toplantısı yapıldı.

Türkiye Diyanet Vakfı hizmetleri çerçevesinde şube yönetim kurulu başkanları, üyeleri ve merkez görevlilerimizin iştirakiyle Müftü Yusuf Karali Dini Yüksek İhtisas Merkezi’nde kahvaltılı istişare toplantısı yapıldı.

Ev sahibi olarak Müftü Yusuf Karali Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Mehmet Bilgin, kısa bir selamlama konuşması yaparak toplantının hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.

Toplantıda İl Müftü Yardımcılarımızdan Naci Çakmakçı, Türkiye Diyanet Vakfı Rize Şubesi olarak ilimizde yapılan faaliyetlerden, Ali Çakmak yardım hizmetlerinden, Hakkı Gür ise Çayeli’nde yapılacak olan Bölge Yatılı Kur’an Kursu’nun özelliklerinden söz etti.

İl Müftümüz İsmail Yalçın ise görev yükümüzün ağırlığı ve sorumluluk alanımızın genişliğinden söz ederek, üzerimize düşen görevi en iyi şekilde yapmamızın gerekliliğine ve önemine değindi. Geçmişte Kur’an eğitiminin zorluğundan bahseden Müftü Yalçın, “Rabbimize şükürler olsun ki günümüzde devletimizin eliyle 4-6 çocuklara yönelik Kur’an kursları açabilmekteyiz. Rasulullah’ın emanetini omuzlarımıza aldık ve inşallah hedefine doğru hiç şaşmadan götüreceğiz” dedi.

Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Mehmet Görmez’in Rize’de bir bölge yatılı Kur’an kursu yapılması isteği doğrultusunda Çayeli bölgesinde böyle bir kurs için kollarımızı sıvadık diyen Müftü Yalçın, İnşallah müftü arkadaşlarımız, din görevlilerimiz ve halkımızın desteğiyle kursu bitirerek Diyanet İşleri Başkanımızın katılımıyla açılışını gerçekleştireceğiz, dedi.