31.03.2017

Ezanı Güzel Okuma Kursu Tamamlandı

Ezanı usulüne uygun okumak, hataları düzeltmek, hizmette verimlilik ve kalitenin yükseltilmesi amacıyla Müftülüğümüz bünyesinde görev yapan İmam-Hatip ve Müezzin Kayyımlardan 15 kişiye “Ezanı Güzel Okuma Hizmet içi Eğitim Kursu” verildi.

4 hafta devam eden kurs, ezanı güzel okuma rehber öğreticisi Sürmene Sahil Camii İmam Hatibi Nurullah Güldal tarafından verildi.

Kursiyerler Saba, Uşşak, Rast, Segah, Hicaz makamlarında ezan, Hüseyni makamında ise salâ okumayı öğrendiler.

Kurs sonunda düzenlenen belge töreninde İl Müftümüz İsmail Yalçın, “Ezan, dinimizin şiarındandır. Güzel sesle okunan her ezan, insanların üzerinde olumlu etki bırakır. Onun için usulüne uygun olarak okunması önemlidir” dedi.

Düzenlenen törenle “Ezanı Güzel Okuma Kursu”nu başarıyla tamamlayan görevlilerimize belgeleri verildi.