02.03.2017

Aile Büromuzdan 4-6 Yaş Öğrenci Velilerine Seminer

Rize İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından 4-6 yaş Kur’an kursu velilerine yönelik “Eğitim ve Bilgilendirme Programı” başlatıldı.

İlki 1 Mart 2017 Çarşamba günü İsmail Kahraman Kültür Merkezi’nde velilerin katılımıyla yapılan seminer, 4-6 yaş Kur’an kurslarında okuyan çocuklarımızın eğitiminin aile tarafından desteklenmesini amaçlamaktadır.

“Çocuk Eğitiminde Doğruluk ve Güven” konulu ilk programın açılışında İl Müftü Yardımcımız Naci Çakmakçı, bir eğitim kurumu olarak Kur’an kurslarımız ile velilerimizin birlikteliğinin olumlu sonuçlar vereceğini ifade etti.

İl Vaizi Ayşe Konak Ceyhan, çocuk eğitimi ve anne-babanın bu konudaki sorumluluğunu içeren konuşmasında “temiz olarak yaratılan çocuk fıtratını korumada ailenin göstereceği hassasiyeti” ele aldı.

İl vaizi Tuğba Kişmir ise, doğruluk ve güvenin düşüncede, dilde ve davranışta olmak üzere 3 aşaması olduğunu “3 D” kuralı olarak açıklayarak, bu konuda aile örnekliğinin çocukta belirleyici olduğuna dikkat çekti.

Velilerden olumlu dönütler alındığı seminer sonunda, katılımcılara konuyla alakalı müftülüğümüzce hazırlanan broşürler dağıtıldı.

Seminerin diğer aşamaları Nisan ve Mayıs aylarında devam edecektir.