01.08.2018

Rize’de "Vekâletle Kurban Organizasyonu Tanıtım Toplantısı” Yapıldı

Rize’de Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı işbirliği ile düzenlenen "Vekâletle Kurban Organizasyonu Tanıtım Toplantısı” düzenlendi.

Rize İsmail Kahraman Kültür Merkezi’nde ilimiz genelinde görev yapan tüm din görevlilerimizin katılımıyla düzenlenen program Kur’an Kursu Öğreticilerimizden Mustafa Türüt’ün Kur’an-ı Kerim tilaveti ve İl Müftü Vekilimiz Naci Çakmakçı’nın açılış konuşmasıyla başladı.

Din Hizmetleri Genel Müdürü Bünyamin Albayrak, Türkiye Diyanet Vakfı’nın faaliyetlerinden söz ederek,  Rize Şubesinin bu faaliyetlerdeki katkısına değindi. Albayrak, Rize’nin; Hediyem Kur’an Olsun Kampanyasına 39 bin adet Kur’an-ı Kerim bağışıyla 468 bin TL, Halep’te İnsanlık Ölmesin Kampanyasına 424 bin TL, Su Kuyusu Kampanyasına 700 bin TL, ayrıca Kurban bağışı kampanyasına 2016 yılında 894, 2017 yılında ise 1052 hisse kurban bağışı ile destekte bulunduğunu ifade ederek emeği geçenlere teşekkür etti.

Din Hizmetleri Genel Müdürü Bünyamin Albayrak, Kurbanın insani ve tebliğ boyutundan söz etti. Bu milletin varlıkta ve darlıkta her zaman görev başında olduğunu söyleyen Albayrak, himmet adı altında dini istismar ederek yardım toplayıp milletimizin emanetini zayi edenlere necip milletimiz gereken cevabı vermiştir, şeklinde konuştu.

Diyanet İşleri Başkanlığının kuruluş sürecine de değinen Albayrak, misyon ve vizyonumuzu çok iyi bilmeli, dinimize hizmet eden geçmiş hoca efendilerin çalışmalarını örnek almalı ve Din-i Mübin-i İslam’ın hadimi olmalıyız, dedi.

Türkiye Diyanet Vakfı Strateji ve Ar-Ge Koordinatörü Mikail Çolak ise, ülkemizde ve tüm dünyada mazlumların yolumuzu gözlediğini belirterek vekâletle kurban kesim programının amacı, proje ekibinin oluşturulması, kurban fiyatlarının belirlenmesi, kurbanların satın alınması, bağışların kabulü, kesim ve dağıtım yapılacak ülkelerin belirlenmesi gibi konulara değinerek bağış sayıları hakkında istatistiki bilgiler verdi.

Çolak, vekâletle kurban bağış bedelinin 2018 yılında yurt içinde 850 TL, yurt dışında ise 625 TL olduğunu söyleyerek kampanyanın 20 Ağustos’ta sona ereceğini, bağış yapmak isteyenlerin Müftülüklere, Türkiye Diyanet Vakfı Şubelerine ilgili banka ve PTT şubelerine müracaat edebileceklerini ayrıca http://bagis.tdv.org  adresinden online olarak bağış yapabileceklerini ifade etti.