31.07.2018

Seher Erbaş ve Sema Yiğit’ten Rize’de Bir Dizi Program

İlimizde düzenlenen 3. İl Geneli Hafızlık İcazet Merasimi Programı kapsamında İlimizi teşrif eden Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın Eşi Seher Erbaş Hanımefendi, programları çerçevesinde çeşitli ziyaretlerde bulundu.

Sahil Camii 4-6 Yaş Kur’an Kursunu ziyaret eden Hanımefendi ve Dinler ve Kültürler Arası İlişkiler Daire Başkanı Sema Yiğit sınıflara girerek bir süre öğrenciler ile sohbet ettiler. Öğreticilerle kısa bir toplantı yapan Seher Erbaş, 4-6 yaş eğitimi hakkında onlardan bilgi aldı. Akabinde İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu’nu ziyaret eden Seher Erbaş Hanımefendi ve Daire Başkanı Sema Yiğit’e aile bürosunun faaliyetleri hakkında malumat verildi. Yapılan faaliyetleri takdir eden Hanımefendi, ADRB görevlilerine çalışmalarında başarılar diledi.

Cuma namazı evvelinde Fener Çaykur Kız Kur’an Kursu’nu ziyaret ederek bir süre hafızlık yapan genç öğrenciler ile sohbet eden Seher Erbaş ve Sema Yiğit öğrenciler ile hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Aynı gün Seher Erbaş Hanımefendi ve Daire Başkanı Sema Yiğit “Biz Bir Aileyiz” konulu konferansla bayan Kur’an Kursu Öğreticileri ile bir araya geldiler.

28.07.2018 Cumartesi günü İlçe Müftüleri eşleri ile kahvaltıda bir araya gelene Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın eşi Seher Erbaş Hanımefendi, İlçe Müftülerinin eşleri ile yapacakları Huzur Dersleri Projesinden bahsetti. Kurum aidiyetini kuvvetlendirmeyi amaçlayan proje kapsamında çeşitli derslerin yapılacağını ifade eden Seher Erbaş, bu vesile ile ayda en az bir kez buluşulacağını ifade etti.

Ziyaretlerin sonunda İl Müftüsü İsmail Yalçın’ın eşi Fatma Yalçın tarafından Seher Erbaş Hanımefendiye hediye takdimi yapıldı.