27.07.2018

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Rize’de

“İl Buluşmaları” kapsamında Rize’ye giden Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Rize Valiliği, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörlüğünü ve Rize İl Müftülüğü ziyaret etti.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, “İl Buluşmaları” kapsamında Rize’ye gitti. Rize’de sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve din görevlileriyle de buluşacak olan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, ilde yarın düzenlenecek hafızlık icazet merasimine katılacak.

Rize programına Vali Erdoğan Bektaş’ı ziyaret ederek başlayan Başkan Erbaş, Vali Bektaş’a göstermiş olduğu nezaketten dolayı teşekkür etti.

Rize’nin hafızlar beldesi olduğunu ifade eden Başkan Erbaş, “Her yıl Rize’de yetişmiş yüzlerce hafızımızın icazet merasiminin yapılıyor olması milletimiz adına, ülkemiz adına mutluluk vericidir ve örnektir” dedi.

Başkan Erbaş, milletin ve Diyanet İşleri Başkanlığının hafızlığa önem verdiğini belirterek, “Şu an itibariyle 1975 yılından günümüze belgeli, sınava girmiş, icazetini almış hafızlarımızın sayısı 150 bine yaklaştı. Tabi Gönül ister ki sayı daha da artsın” diye konuştu.

“İnşallah, hafızlık konusundaki başarının Kuran'ı anlama ve onu hayatımıza yansıtma, Kuran-i bir ömür geçirme noktasında da gelişir amacımız budur” diyen Başkan Erbaş, şöyle konuştu:

“Kur'an kurslarımızda hafızlıkla birlikte “İnancım, İbadetim, Ahlakım, Peygamberim” başlıkları altında din eğitimi vermeye çalışıyoruz. Vermiş olduğumuz din eğitiminde sahih dini bilgiye önem veriyoruz. Bu da Kur'an ve Sünnet ilkeleri doğrultusunda verilen bir eğitimdir.”

Başkan Erbaş, dinin istismar edilmesine engel olmak için Diyanet İşleri Başkanlığı olarak bir mücadele içerisinde olduklarını ifade ederek, “Bunun yolu da Kur'an kurslarından, imam hatip liselerinden, ilahiyat fakültelerinden geçmektedir. Millet olarak bu konuda doğru dini bilgi ile çocuklarımızı gençlerimizi donatırsak inşallah daha güzel noktalara doğru ilerleyeceğiz” şeklinde konuştu.

Yaz Kur'an kurslarına yoğun bir ilgi olduğuna dikkat çeken Başkan Erbaş, “Şu an ülkemiz genelinde 4 milyona yakın çocuğumuz, gencimiz yaz Kuran kurslarında, camilerde Kur'anla buluştular, din eğitimi ile buluşlar. Bu da bizim için çok değerli. Diyanet İşleri Başkanlığımızın mensupları ile birlikte hem nitelik hem de nicelik olarak ileriye doğru daha da güzel çalışmalar yapacağız” ifadelerini kullandı.

Vali Erdoğan Bektaş ise Başkan Erbaş’a ziyaretinden dolayı teşekkür etti.

Vali Bektaş, Rize’de hafızlık geleneğinin eskiden bu yana derinlikli ve kapsamlı olarak yaşatıldığına ve kurumsallaştırıldığına işaret ederek, “Yarın müftülüğümüzün öncülüğünde büyük bir icazet merasimi yapacağız. Umarız hayırlı ve faydalı olur” dedi.

Başkan Erbaş, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesini ziyaret etti

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, valilik ziyaretinin ardından Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesini ziyaret etti.

Başkan Erbaş’ı üniversiteye gelişinde Rektör Prof. Dr. Hüseyin Karaman karşıladı.

Başkan Erbaş, burada yaptığı konuşmada, üniversitelerin şehirlerin bilgi, hikmet, ilim ve irfan yuvaları olduğuna dikkat çekerek, “İnsanımızı sağlıklı bilgiye ulaştırma noktasında en önemli ilim yuvalarımız üniversitelerimizdir” dedi.

Rektör Karaman’a çalışmalarında başarılar dileyen Başkan Erbaş, “Üniversitemizin nitelik ve nicelik itibariyle daha ileri noktalara gelmesini Cenab-ı Haktan niyaz ediyorum. Bütün öğrencilerimize, akademisyenlere muvaffakiyetler temenni ediyorum” diye konuştu.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman ise Başkan Erbaş’a ziyaretinden dolayı teşekkür ederek, üniversite hakkında bilgi verdi.

Başkan Erbaş, daha sonra ilahiyat fakültesine geçerek, fakültenin bölümlerini ziyaret etti.

Müftülük ziyareti

Başkan Erbaş, Rize İl Müftülüğünü ziyaret ederek İl Müftüsü İsmail Yalçın’dan ilde yürütülen din eğitimi ve din hizmetleri hakkında bilgi aldı.

Müftülük ziyaretinin ardından Sahil Camii 4-6 yaş Kur’an Kursunu geçen Başkan Erbaş,  burada minik öğrencilerle sohbet etti. Minik öğrencilerin seslendirdiği ilahileri dinleyen Başkan Erbaş, daha sonra çocuklara çikolata ikram etti.

Ziyaretlerde Başkan Erbaş’a Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Muslu, Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Haydar Bekiroğlu ve Rize İl Müftüsü İsmail Yalçın eşlik etti.