14.07.2018

Yaz Kursu Öğrencilerimizden 15 Temmuz Şehitlerini Anma Programı

15 Temmuz 2016 tarihinde hainler tarafından oluşturulmak istenen darbeye karşı bedenini siper eden şehitlerimizi anmak üzere Berat Camii Yaz Kur’an Kursu öğrencileri tarafından anma programı tertip edildi.

13 Temmuz 2018 Cuma günü Rize Gençlik Merkezi’nde düzenlenen ve Kur’an tilavetiyle başlayan programda öğrenciler; İstiklal Marşı, şiir ve ilahiler okuyarak o karanlık gecede gözünü kırpmadan meydanlara koşan insanların durumunu canlandıran skeç oynadılar.

Programda İl Müftü Yardımcımız Naci Çakmakçı, şehitlik/gaziliğin önemi ve vatan sevgisinden söz ederek  “Bizler 15 Temmuz’u unutmadık ve unutturmayacağız. Bütün şehitlerimizi, özellikle 15 Temmuz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Siz ülkemizin geleceği, teminatı kıymetli çocuklarımız Kur’an-ı Kerim’i iyi ve doğru kaynaklardan öğrenmeli, bize ümit bağlayan coğrafyaların umudu olmaya devam etmelisiniz” dedi.

Program, minik öğrencilerin seslendirdiği birlik ilahisi ve dua ile tamamlandı.