25.05.2018

Türkiye Diyanet Vakfı Rize Şubesi’nden Anlamlı İftar

Türkiye Diyanet Vakfı Rize Şubesi tarafından geniş katılımlı iftar programı düzenlendi.

“İyilik Sofrası” adıyla her yıl Ramazan ayında geleneksel olarak düzenlenen iftar programının bu yılki davetlileri; şehit aileleri, engelliler, Suriyeli mülteciler, Genç Diyanet öğrencileri ve yabancı uyruklu öğrenciler oldu.

24 Mayıs 2018 Perşembe günü Rize Öğretmenevinde gerçekleştirilen iftar programına; Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Vali Yardımcısı Abdullah Şen, Belediye Başkan Vekili Sultan Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Altuğ Verdi, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Hakan Dedebağı, Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Prof. Dr. İbrahim Hilmi Karslı, İl Müftümüz İsmail Yalçın, Müftü Yusuf Karali Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Mehmet Bilgin, Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Mahmut Kayış, kurum amirleri, Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Başkanı Kemal Aksu ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, Türkiye Diyanet Vakfı’nın tanıtım sinevizyonu ve israf ile ilgili kamu spotlarının gösterimiyle devam etti.

İftar yemeğinin ardından İl Müftümüz İsmail Yalçın, Türkiye Diyanet Vakfı’nın çalışmaları hakkında bilgi vererek içerisinde bulunduğumuz Ramazan ayının manevi havasını ve güzelliklerini paylaşmanın önemine vurgu yaptı. Müftü Yalçın, “Kardeşlik duygularını geliştirmek ve birbirimize sahip çıkmak maksadıyla bu tür organizasyonlarla bir araya gelmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Devlet-millet kaynaşması içerisinde bu tür güzellikleri her daim yaşamayı yüce Mevlâ’dan niyaz ediyor, katılımınızdan dolayı herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Prof. Dr. İbrahim Hilmi Karslı ise, bu yılki Ramazan ayının teması olan “israf” konusuna değinerek, Ramazan’ın manevi atmosferinden azami derecede istifade edilmesi temennisinde bulundu. Birlik, beraberlik ve kardeşliğin önemine değinen Karslı, “birliğin gücünü 15 Temmuz’da hep beraber gördük, Rabbim bu birlikteliğimizi daim eylesin” dedi.

İftar yemeğine katılanlar, kendilerini unutmayan Rize Müftülüğüne ve Türkiye Diyanet Vakfı Rize Şubesine, gerçekleştirmiş oldukları anlamlı buluşmadan dolayı teşekkür ederek memnuniyetlerini ifade ettiler.

Katılımcıların birlik, beraberlik ve iyilik mesajlarıyla program son buldu.