07.03.2018

Daire Başkanı Dr. Muhammet Ali Asar’dan Personelimize Konferans

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 94. Kuruluş yıldönümü münasebetiyle Diyanet İşleri Başkanlığı Bütçe ve Performans Daire Başkanı Dr. Muhammet Ali Asar tarafından, ilimizde görev yapan din görevlilerine “Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Kuruluşu ve Kurumsal Aidiyet” konulu konferans verildi.

05 Mart 2018 Pazartesi günü İsmail Kahraman Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen konferansta Dr. Muhammet Ali Asar, kuruluşundan günümüze Diyanet’i anlattı.

Kur’an tilaveti ve İl Müftümüz İsmail Yalçın’ın açılış konuşmasıyla başlayan programa Trabzon Müftüsü Keramettin Demir, Müftü Yusuf Karali Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Mehmet Bilgin, İl Müftü Yardımcılarımız, İlçe Müftülerimiz ve tüm din görevlilerimiz katıldı.

İnsanlık tarihinin en önemli unsurlarından birisinin din olduğunu ve dinin insanlığa şekil veren, medeniyetleri inşa eden en önemli faktörlerin başında geldiğini ifade ederek sözlerine başlayan Asar, dünya Müslümanlarının ümidi olduğumuzu gösteren örneklerle konferansını süsleyerek, görev ve sorumluluk bilincimizin önemine vurgu yaptı.

İlgi ve dikkatle dinlenen program sonrasında din görevlilerimiz memnuniyetlerini ifade ettiler.

Program sonunda Dr. Muhammet Ali Asar’a, İl Müftümüz İsmail Yalçın tarafından plaket edildi.