22.02.2018

Okur Yazarlık Seferberliği Duyuru Metni

Cami Görevlilerimize Duyuru

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve eşleri, Hanımefendi Sayın Emine Erdoğan'ın himayelerinde, örgün eğitim çağı dışına çıkmış olan okuma yazma bilmeyen yetişkinlere "Okuryazarlık Seferberliği" başlatılmıştır.

Aşağıdaki Okur Yazarlık Seferberliği kampanyası ile ilgili duyuru metninin,  23 Şubat 2018 ve 2 Mart 2018 günlerinde Cuma hutbe ve vaazlarında, ayrıca köy camilerinden periyodik aralıklarla 5 Mart 2018 tarihine kadar anons yoluyla duyuruların yapılması önemle rica olunur.

CUMA GÜNÜ DUYURU METNİ

Dinimizin ilk emri ikra (oku) dur. Yani, dinimiz okumayı farz kılmıştır. Bilindiği gibi Anayasamızın 42. maddesiyle eğitim hakkı güvence altına alınmıştır.

Vatandaşların okur-yazar olabilmeleri, yarım kalan eğitimlerini tamamlayabilmeleri için, Sn. Cumhurbaşkanımız ve eşleri Hanımefendi himayelerinde ülkemizin genelinde okuma yazma seferberliği başlatılmıştır.

Bu nedenle okuma yazma bilmeyen vatandaşlarımızın en yakın okullara veya halk eğitimi merkezi müdürlüklerine müracaat etmeleri gerekmektedir.

Okuma yazma kursları halk eğitimi merkezi müdürlükleri aracılığıyla vatandaşların kolayca ulaşabilecekleri yerlerde 5 Mart 2018 tarihinden itibaren başlayacaktır.

Vatandaşlarımıza duyurulur.

HOPARLÖR METNİ