01.12.2017

Hafızlığını Tamamlayan İmam Hatip Ortaokulu Öğrencileri İcazet Aldı

Çayeli'de İmam Hatip Ortaokulunda Okuyan 7 Kız Öğrencimiz İcazet Aldı

Çayeli’nde hafızlık eğitimini tamamlayan İmam Hatip Ortaokullarından 7 hafız kız öğrenci için icazet ve taç takma töreni düzenledi

Çayeli İlçesinde Çayeli müftülüğüne bağlı Rabia Kur’an Kursunda hafızlık eğitimini tamamlayan İmam Hatip ortaokullarında okuyan 7 kız öğrencimiz için icazet ve taç takma töreni düzenledi. Öğretmenevinde düzenlenen tören Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

İlçe Müftüsü Mehmet UZUN yaptığı konuşmada, hafız yetiştirmenin zorluğuna değinerek emeği geçenlere teşekkür ederken programın İlçe milli Eğitim Müdürlüğü ile İlçe Müftülüğü arasında imzalanan ve kaymakamlığımız tarafından onaylanan İmam Hatip Ortaokulu Hafız yetiştirme ve Akademik Başarıyı Destekleme Protokolü” çerçevesinde bir proje olarak yürüdüğünü ve bu çerçevede daha önce 14 öğrencinin hafızlığını ikmal ettiğini bu gün de 7 öğrencimizi hafız olarak mezun ettiklerini önümüzdeki yıllarda da bu sayının Yüce Allah’ın izniyle artacağını ifade etti.

İl Müftüsü İsmail Yalçın da hafız olan öğrencileri tebrik ederek, Müslümanların Kur'an'ı doğru öğrenmesi ve anlaması gerektiğini ifade etti.

Programa Ak parti İstanbul İl başkanı Selim Temurci’de katıldı. Temurci programda yaptığı konuşmada hafızlığın değerine vurgu yaparken, icazet merasiminin mevlid-i Nebi gününde olmasının çok anlamlı olduğunu ifade etti. Hafız öğrencileri, hocalarını ve hafızların ailelerini tebrik etti.

Programda hafızlık projesine yaptıkları katkıların anısına müftülükçe Ak Parti İstanbul İl Başkanı Selim TEMURCİ’ye, Hayırsever Bilal KARAHAN’a Çayeli İmam Hatip Mezunlar ve Mensuplar Derneğine, Çayeli İmam Hatip Lisesi Vakfına ve Gaye Gıda Sanayi Ticaret Pazarlama Anonim Şirketine plaket takdimi yapıldı.

Hafızlara taç takılması altın ve çeşitli hediyeler verilmesinin ardından hafızlığını bitiren öğrenciler; Şeyma ÖZEN, Hafsa ÇATAKLI, Yağmur ÇEVİK, Zeynep GÜMÜŞLER, Melike EYÜBOĞLU, İlayda BİÇER, Hanzade ERTEN’in kısa sureleri okuması ve İl müftü yardımcısı Ali ÇAKMAK’ın yaptığı dua ile sona eren programa Madenli Belediye Başkanı Necip YAZICI, Büyükköy Belediye Başkanı Hamza SARUHAN İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Salih YELKENCİ, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Şahin, Ak Parti İlçe Başkanı İshak KARAHAN, Okul Müdürleri, sivil toplum örgütü temsilcileriyle birçok davetli katıldı.