07.10.2017

Camiler ve Din Görevlileri Haftası Rize'de Kutlandı

Müftülüğümüz tarafından Camiler ve Din Görevlileri Haftası, Konferans ve Kur’an Ziyafeti programlarıyla icra edildi.

Rize İsmail Kahraman Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen program, Abdulgafur Kart Kur’an Kursu Öğreticisi Kurra Hafız Mustafa Yılmaz’ın Kur’an tilaveti ve İl Müftümüz İsmail Yalçın’ın açılış konuşmasıyla başladı.

Programa Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, İl Emniyet Müdürü Altuğ Verdi, daire amirleri, ilçe müftüleri, din görevlileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Camiler Haftası sinevizyon gösteriminin ardından Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti 2.Başkanı Dr. Hüseyin Kayapınar,  “Medeniyet Merkezi Cami” konulu konferans sundu. Kayapınar, Diyanet İşleri Başkanlığının Kutlu Doğum Haftası ve Camiler ve Din Görevlileri Haftası olmak üzere yılda iki hafta düzenlediğini belirterek Ekim’in ilk haftasının; camilere dikkat çekmek, farkındalık oluşturmak ve din görevlilerini onore etmek maksadıyla 1986 yılından bu yana kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftası olduğunu ifade etti.

Her yıl belirlenen bir tema ile o tema üzerinde çeşitli etkinliklerin gerçekleştirildiğini söyleyen Kayapınar, bu yılki temanın “Cami, Şehir ve Medeniyet” olarak belirlendiğini, caminin medeniyete beşik, insana hayat, huzura davet, şehrin de sesi ve kimliği olduğu ifade etti.

Cami ve cemaatin önemine vurgu yapan Kayapınar, cami cemaatinin kuru bir kalabalıktan ibaret olmadığını, oradaki insanların sevgi ve muhabbetle birbirine bağlı olduğunu dile getirdi. Din görevlisinin sorumluluğuna da dikkat çeken Kayapınar, cami ve cemaat ruhunu insanlara aşılamanın din görevlisinin görevi olduğunu hatırlattı.

Kayapınar, namazın da önemine vurgu yaparak insanın yaratılış gayesenin Allah’a kulluk etmek ve dünyayı imar etmek olduğunu ifade ederek sözlerini tamamladı.

Konferans sonrası 2014-2015 yıllarında Dünya Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma birinciliği olan Mısırlı Kurra Hafız Dr. Muhammed Recep, gerçekleştirdiği Kur’an ziyafetiyle davetlilere eşsiz bir gece yaşattı.

Program sonunda Dr. Hüseyin Kayapınar ve Dr. Muhammed Recep’e plaket takdiminde bulunuldu.

Konferans

Kur'an Ziyafeti