03.07.2017

Tophane Mahallesinde Kur’an Kursu Temeli Atıldı

Tophane Mahallesi’nde mülkiyeti Türkiye Diyanet Vakfı Rize Şubesi’ne ait olan arsa üzerinde yapılacak olan ortalama 100 öğrenci kapasiteli 5 katlı Kur’an kursu binası için temel atıldı.

03 Temmuz 2017 Pazartesi günü gerçekleştirilen temel atma merasimine Rize Milletvekili Hasan Karal, Kocaeli Milletvekili Zeki Aydın, Vali Yardımcısı Abdullah Şen, Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, İl Müftümüz İsmail Yalçın, Müftü Yardımcımız Hakkı Gür, Güneysu İlçe Müftüsü Abdulkerim Çelik, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve mahalle halkı katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan merasimde protokol, bu mahallede yapılacak kursun önemine değinerek hayırlara vesile olması temennisinde bulundular.

İl Müftümüz İsmail Yalçın’ın duası ve protokol üyelerinin düğmeye basması ile temel atma işlemi gerçekleştirildi.